Wil de échte Factsheet E-sigaret opstaan?

Een kleine maand geleden publiceerde het RIVM een document genaamd “Factsheet E-sigaret”, een document dat wij al snel konden bestempelen als ongenuanceerd, onjuist en onvolledig. In het document werden aan de e-sigaret ten onrechte soortgelijke gevaarlijke eigenschappen toegedicht als die van een tabakhoudende sigaret.

De gevolgen van de publicatie van deze factsheet werden een paar weken later duidelijk, toen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in een persbericht de boodschap van het RIVM verkondigde zonder enige vorm van duiding.

Diverse vrijwilligers van Acvoda hebben daarom nu een factsheet opgesteld die die duiding, relativering en correcties wél bevat.

Strijdvaardig en met trots presenteren wij u de Factsheet E-sigaret.

Wij roepen nogmaals de Nederlandse overheid en eenieder die begaan is met de volksgezondheid op, zich niet te laten misleiden door het uiterlijk op elkaar lijkende dampen en roken, maar bij de regulering vooral te kijken naar de gezondheidswinst die het dampen teweeg kan brengen.

Over Marcel 31 Artikelen
Getrouwd met Desiree, vader van Ference ('09) en Joris ('15). Stichtend lid van Acvoda, werkzaam als IT consultant en beeldend kunstenaar. In het begin van 2013 na 22 jaar shag gerookt te hebben en talloze stoppogingen 'cold turkey' overgestapt op de e-sigaret en overtuigd van het potentieel van de e-sigaret in het verminderen van schade die door roken veroorzaakt wordt. Oprichter, voormalig voorzitter en huidig woordvoerder van Acvoda.

3 Comments

  1. Helemaal mee eens. Ik heb me ook zo opgewonden over het belachelijke rivm rapport. En de timing. Nederland komt met negatieve berichtgeving vlak voor de sinterklaas inkopen en België doet het twee weken later nog eens dunnetje over, zo vlak voor de kerst inkopen. Ja ja….. dit is geen toeval.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.