Gezamenlijk statement EU e-sigaret consumenten: Stuur ons niet terug naar dodelijke tabak, verwijder de e-sigaret uit de TPD

De Europese Commissie en de Raad van de Europese Unie willen het Europees Parlement image-evun-2ertoe dwingen een tabaksrichtlijn goed te keuren die de meest effectieve elektronische sigaretten van de markt haalt. De ontwerp-richtlijn is absurd, en zal ervoor zorgen dat duizenden mensen teruggrijpen naar tabak en de helft van hen zo een voortijdige dood tegemoet gaat. De Europese Commissie heeft het voor hun ontwerp gebruikte bewijsmateriaal gepubliceerd en het is beangstigend: De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn dermate grof verdraaid dat men zich kan afvragen of er geen bedrog in het spel is. Wetenschappelijk onderzoek toont juist duidelijk aan dat de elektronische sigaret de beste uitvinding ooit is in de strijd om schade aan de volksgezondheid te beperken. Al het recente bewijs toont aan dat gebruik van de elektronische sigaret moet worden toegejuicht en aangemoedigd als een unieke kans die het mogelijk maakt om de wereld van de tabak af te helpen.

Wij, de Europese dampers en onze verenigingen, roepen de Europarlementariërs daarom op om alle verwijzingen waarin de elektronische sigaret als tabaksproduct wordt behandeld uit de richtlijn te verwijderen. De Parlementsleden moeten een verzoek indienen tot wijziging van artikel 18, opdat in overleg met alle betrokken partijen − waaronder de dampers − een objectief proces gestart kan worden op basis van harde bewijzen, die binnen 24 maanden kan leiden tot voorstellen voor sectorspecifieke regelgeving binnen de richtlijn inzake algemene productveiligheid.

Onze nationale organisaties zullen lokaal de burger in detail uitleggen welke inconsistenties, incoherenties en tegenstrijdigheden er staan in deze tabaksrichtlijn, die een aanfluiting is voor goede besluitvorming.

Een goed doordacht beleid, op basis van harde bewijzen … is dat echt te veel gevraagd?

* België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Denemarken, Verenigd Koninkrijk,Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen, Polen, Hongarije

 

meer info (evun.org)

 

Over Martijn 27 Artikelen
Nederlandse Limburger, werkzaam in de IT. Een tevreden damper sinds mei 2013.

3 Comments

  1. Binnen notime drie mensen gestopt met roken in mijn directe omgeving. Ze dampen nu… Als de EU het dampen durft te verbieden is mijn vertrouwen in Brussel tot onder het vriespunt gedaald en hebben ze er weer een criticaster bij….

  2. Ik ben na meer dan 20 jaar gerookt te hebben nu ook over gestapt op de e-sigaret en als je het mij vraagt is het een succesverhaal. Ik heb sinds 1 januari nog geen sigaret aangeraakt! De mensen om mij heen zien het als een goed voorbeeld en sommigen stappen ook over.
    Deze youtube clip van een belgisch TV programma heeft mij overgehaald:
    “Reportage Elektrische Sigaret”

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.