Teken de petitie gericht aan het EU-Parlement!

Vanochtend is er een petitie gestart die aangeboden zal worden aan de leden van het Europees Parlement, om hen te overtuigen van de noodzaak van een redelijke regulering van de e-sigaret als consumentenproduct onder de toepasselijke richtlijn, in plaats van de veel te strikte regulering zoals die recent is voorgesteld in de Tabaksrichtlijn.

Waarom is dit belangrijk

In alle EU-lidstaten zijn e-sigaretten bezig met een sterke opmars. Rokers hebben eindelijk een alternatief beschikbaar, een alternatief dat volgens toonaangevende wetenschappers en medisch specialisten circa 99% veiliger is dan traditionele tabaksconsumptie.

Nadat begin oktober het Europees Parlement de medische regulering zeer duidelijk afwees, wordt er door de Europese Commissie tezamen met de EU-Raad wederom een poging gedaan om ondoordachte maatregelen en draconische beperkingen toe te passen op de import, export, productie en verkoop van alle huidige beschikbare e-sigaretten en e-sigaret-toebehoren.

In de nieuwe voorstellen zijn alle tanksystemen, alle vloeistoffen en alle herbruikbare systemen verboden. Het voornemen om deze plannen erdoor te drukken voor het einde van het huidige EU-voorzitterschap van Litouwen, betekent dat al deze draconische voorstellen zonder enige democratische inspraak behandeld zullen worden. Indien aangenomen, zullen deze voorstellen de e-sigarettenindustrie vernietigen en die miljoenen ex-rokers dat ene product ontnemen dat hen van sigaretten af weet te houden.

We verzoeken het Europees Parlement de voorstellen ten aanzien van artikel 18 van de Tabaksrichtlijn te heroverwegen. Het proces om redelijke regulering op te stellen, die de rechten van gebruikers van e-sigaretten respecteert, verdient meer tijd.

Teken de petitie hier.

Over Marcel 31 Artikelen
Getrouwd met Desiree, vader van Ference ('09) en Joris ('15). Stichtend lid van Acvoda, werkzaam als IT consultant en beeldend kunstenaar. In het begin van 2013 na 22 jaar shag gerookt te hebben en talloze stoppogingen 'cold turkey' overgestapt op de e-sigaret en overtuigd van het potentieel van de e-sigaret in het verminderen van schade die door roken veroorzaakt wordt. Oprichter, voormalig voorzitter en huidig woordvoerder van Acvoda.

4 Comments

 1. Ik ben bijna 73 jaar.Ik heb 60 jaar gewone sigaretten gerookt.
  Dit was indertijd heel gewoon.
  Een jaar geleden ben ik overgestapt naar e-roken , met e-liquid.
  Ik heb het nicotinegehalte al verlaagd van 18% naar 12%.Ik groeide 3 kg. Kan veel beter ruiken. Loop veel sneller de trap op. Mijn tanden blijven schoon. Ik stink niet meer als een asbak. Het huis stinkt niet meer en het behang blijft wit,evenals de vitrage.
  Ik voel mij fitter.

 2. Mij is het wel duidelijk! De tabaks lobby gaat nog als een raket en heeft het gemunt op de alternatieve middelen en de e-sig moet daardoor het veld ruimen. Dit heeft totaal niet te maken met democratische beslissingen die in het kader van de gezondheid voor mensen te maken hebben. Sterker nog, die democratie in ons onvolprezen Europa wordt gewoon aan de kant geschoven ter meerdere glorie van de industrie. Eigenlijk weten we dit allemaal wel, want dat Europa is ons door de strot geduwd tot eer en welbehagen van de grote industrieën. We zijn mijns inziens inmiddels beland in een communistisch kapitalisme waar het grote geld regeert en de rest crepeert. De e-sig in de ban proberen te doen is dan ook weer een levend voorbeeld hiervan en is volgens mij een besluit dat tegen meerdere fundamentele regels indruist. Ronduit een gotspe en met de volgende Europese verkiezingen zou ik dit nog maar eens in het oordeel meenemen. Zelf ben ik na dik 30 jaar van het “oude roken” af en nu wordt ik dus ouder!? Kost ik als ik straks met pensioen ben de gemeenschap nog meer geld. Hoe krom wil je het nou allemaal nog hebben? Ik maak die liquids dan zelf wel en in de illegaliteit wordt dan straks de e-sig een hit. Dan is elke vorm van controle weg. Dan hebben ze als wetgever hun zin toch?

 3. De e-sigaret zou moeten worden toegejuicht, i.p.v. bekritiseerd, mensen gebruiken het om van het roken af te komen en hardnekkige rokers die niet van plan zijn te stoppen roken in ieder geval gezonder als voorheen.
  Ik gebruik hem slechts enkele weken en mijn hoesten is praktisch verdwenen, nergens stank, waarom zou je hem dus verbieden in publieke ruimtes?
  je kunt alles wel willen verbieden waar je aan kan zuigen, dan ook de lollie en zuurstok..
  En die fanatieke azijnpissers die alleen iets moeten verbieden, omdat ze het kunnen verbieden zouden verbannen moeten worden naar een onbewoond eiland.

 4. Sigaretten kopen geen probleem.
  De overheid verdient er extreem aan..
  Ik ben van één pakje sigaretten per dag 3 jaar geleden overgestapt naar de e-sigaret.
  Het laagste nicotinegehalte.
  Gaat het hier om de gezondheid of om de accijns

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*vier − 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.