New beginnings…


The secret of change is to focus all your energy not on fighting the old, but on building the new”

Socrates

img-20180219-wa0000

 

Ja, het is gedaan, het is over, het afscheid is geweest – en in die hoedanigheid willen wij jullie van harte welkom heten bij Acvoda. Het ‘nieuwe’ Acvoda wel te verstaan.

Want hoewel er veel is gestreden en veel is bereikt, zijn we er nog lang niet. Er wordt nog dagelijks onderzoek gedaan door vooraanstaande wetenschappers. Ook worden dampers nog dagelijks geconfronteerd met opmerkingen als: “dampen is ongezonder dan roken.” Of  “nou, je bent niet gestopt met roken, wat je nu doet is toch precies hetzelfde?”  Dampers worden in de meeste gevallen op één hoop gegooid met rokers, iets dat wij van Acvoda niet begrijpen en niet willen accepteren.

Ik hoor je nu wel denken; “De rek was er toch uit, de koek was op, er waren niet genoeg mensen die nog tijd en moeite wilden steken in Acvoda?” En daar heb je gedeeltelijk gelijk. Het team van Acvoda had gehoopt dat de mailbox vol zou stromen met protesten en aanmeldingen. En hoewel dat niet helemaal is gelukt, kunnen we toch melden dat het team van Acvoda een nieuw lid heeft en in een nieuwe samenstelling verder gaat!

Wij gaan met hernieuwde energie door met het brengen van nieuws en het delen van onderzoeken, we hebben zelfs al spannende nieuwe ideeën opgedaan om dampers in de toekomst ook op een andere (interactieve) manier te helpen. We zullen hier zo snel mogelijk meer over onhullen op de web site en via social media, dus hou ons in de gaten. Uiteraard zijn nieuwe leden nog steeds welkom, erg welkom zelfs! Maar je kunt ook op andere manieren ondersteunen! Om te beginnen door dit bericht met al je dampende vrienden te delen en in de reacties aan te geven waar jij behoefte aan hebt, of wat je leuk zou vinden om te lezen…

 

 

 

 

 

 

12 Comments

 1. Goed om te horen dat er weer beweging is we hebben als dampers een actie groep / goede voorlichting nodig vooral als we überhaupt nog willen dampen in de toekomst.

  • Hoi! Kun je ook aangeven of er specifieke informatie is die je graag zou willen hebben? Uiteraard gaan we door met het delen van onderzoek en (verandering) in wetgeving – maar we willen graag meer doen!

 2. Hallo, heel fijn dat Acvoda door blijft gaan! Ik keek vaak even op de site of er nog nieuwtjes waren op het gebied van onderzoeken of regelgeving. Verder vond ik het leuk om de verhalen te lezen waarom mensen zijn overgestapt op dampen en of het goed bevalt. Zelf ben ik een tevreden damper maar ik ben toch altijd bang dat het ineens toch slechter blijkt te zijn dan roken of dat de overheid accijnzen gaat heffen. De informatie die Acvoda geeft, komt op mij betrouwbaar en onderbouwd over. En daar is behoefte aan, denk ik.

  • Bedankt Karlie,

   Wij vinden het ook leuk om te lezen waarom mensen zijn overgestapt.
   Misschien vindt je het leuk om jouw verhaal te delen?

   Fijn dat de informatie goed over komt. Acvoda streeft ernaar om zoveel mogelijk dampers juist voor te lichten, daar gaan we sowieso mee door!

 3. Super dat een ‘doorstart’ uiteindelijk toch gelukt is !
  Hoop echt van harte dat jullie in de toekomst net zoveel, of misschien wel meer, kunnen betekenen voor dampend Nederland !
  Chapeau en succes..!

 4. Allemaal enorm bedankt! Ik kijk nog steeds regelmatig damptv ”terug” Ik ben benieuwd wie de nieuwe acvoda leden worden, zitten er nog leden van het oude acvoda bij? Of is het een compleet nieuwe samenstelling?

  • Hi Dennis,

   De samenstelling is een beetje anders, maar we gaan ons nog opnieuw aan jullie voorstellen.. ?

   We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leden hoor!

 5. Top dat jullie ermee door blijven gaan!
  Al zelfs lijkt het soms alsof je niets opschiet, of dat er niet naar je word geluisterd.
  Het gaat uiteindelijk allemaal om bewustwording.
  Dampen is niet 100% zonder risico, maar volgens wetenschappelijke onderzoeken toch 95% gezonder!
  Iedere procent gezonder is er een.

  Helaas denk ik niet dat ik geschikt zou zijn om mijn tijd volledig te kunnen geven aan zo een initiatief!
  Dus ik ben blij dat anderen er de tijd voor willen nemen!

  • Hi Richard,

   Fijn dat je ons toch van een afstand steunt. Uiteraard heeft niet iedereen tijd om ons te helpen, maar ook net heel weinig tijd kun je ons enorm helpen, bijvoorbeeld door onze berichten zoveel mogelijk bereik te geven.

   Alleen op die manier kunnen we meer dampers een stem geven!

 6. Ik damp nu 4.5 jaar en ik adviseer graag starters en stuurde hun graag naar jullie site.
  Ik zie dat alle dampverhalen ook nog op de site staan.
  Fijn om te horen dat er een doorstart wordt gemaakt.

  • Hoi Mirjam,

   Wat fijn om te horen! We hebben inhoudelijk niets veranderd aan de site. Uiteraard blijven de dampverhalen staan – we hopen ook op nieuwe verhalen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.