Meer paniek om niets op komst!

Het heeft er alle schijn van dat het de FDA niet gaat lukken om een verbod op smaakjes erdoor te krijgen in Amerika. Dat is uiteraard hoopvol nieuws omdat het nu juist de enorme verscheidenheid aan smaken is die bijgedragen aan het grote succes van de e-sigaret. Hierdoor hebben wereldwijd al miljarden mensen zich los kunnen maken van de gevaren van het roken van tabak en alle gezondheidsrisico’s die dat met zich meebrengt.

Maar de FDA zou de FDA niet zijn als zij zich zomaar neer zouden leggen bij het verlies van één van hun anti e-sigaret stokpaardjes. De aandacht van de FDA verschuift in Amerika nu van de smaakjes naar de veiligheid van batterijen. Hun nieuwste aanvalswapen is de nu al gevreesde UL8139-certificering. Deze certificering is zo opgezet dat het lijkt alsof zij tot doel heeft het vertrouwen in e-sigaretten te vergroten. Maar in werkelijkheid zal deze certificering resulteren in een kaalslag van damp-apparatuur. Deze certificering houdt in dat elk damp-apparaat getest, gekeurd en gecertificeerd dient te worden.


Maar apparaten met verwisselbare batterijen kunnen blijkbaar niet gecertificeerd worden, omdat de losse batterijen niet gecertificeerd kunnen worden. Met andere woorden betekend dit dan dat, de box-mods, de mech-mods en eigenlijk elke e-sigaret met een verwisselbare batterij verboden gaat worden. Waar Amerika voorgaat, volgt de WHO en volgen andere landen. Je hoeft geen Einstein te zijn om te bedenken wat dit voor gevolgen kan hebben.

De FDA weet hoe ze dit soort zaken aan moeten pakken en het media-offensief vol met angstberichten zal dan ook niet lang op zich laten wachten en uit ervaring weten we inmiddels maar al te goed dat de Nederlandse media gretig gebruik zal maken van angstberichten uit het buitenland.

Dus kijk niet heel raar op als de kranten en nieuwssites binnenkort weer volstaan met angstberichten en schreeuwende koppen over extreem gevaarlijke batterijen, geëxplodeerde batterijen en mensen die geschaad zijn door gevaarlijke batterijen. Bij deze bent u dan alvast gewaarschuwd.

Natuurlijk is en blijft het verstandig om goed om te gaan met batterijen en op te letten wat je ermee doet en hoe je ze gebruikt. Maar de batterijen in e-sigaretten zijn dezelfde als die gebruikt worden in tandenborstels, mobiele telefoons en laptops. Mocht je niet weten wat je wel en niet met de batterijen van je e-sigaret mag doen, laat je dan informeren bij één van de vele e-sigaret winkels en koop je batterijen altijd bij een betrouwbare verkoper.


Voor meer informatie over dit soort batterijen op deze site klik hier.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.