Wat een opluchting

Zoals de meesten van ons ben ik begonnen met het roken van shag en sigaretten toen ik 15-16 jaar oud was. Ook toen was al bekend dat roken niet gezond was. Omdat de schadelijke gevolgen zich op die leeftijd niet openbaren denk je later wel te kunnen stoppen. Voor je het weet ben je 10 jaar verder voor je de eerste stoppoging onderneemt. Cold turkey… Niet gelukt. Pleisters…. Niet gelukt. Allen Carr…. Bijna 3 jaar gestopt. Toch weer begonnen, terug naar Allen Carr…. Werk niet meer. Toch ben ik van mening dat de Allen Carr methode wel inzicht heeft gegeven in het mechanisme van roken. Later nog een keer Champix geprobeerd. Dat is echt de grootste troep die ze ooit hebben verzonnen. Champix veranderde mij in een complete zombie. Vorig jaar heb ik zo’n nepsigaret van het benzinestation van iemand gekregen en geprobeerd. Volslagen kansloos. Bovendien sta je zwaar voor gek met zo’n rood lampje.

Tussen al die pogingen zat wel een paar jaar en van de 30 jaar die ik rook ben ik 20 jaar bezig geweest met stoppen of met roken terwijl ik de gedachten had om ermee te stoppen.

Ondanks al de opgevoerde drogredenen weet iedere roker dat hij of zij zichzelf langzaam aan het vermoorden is. De hoestbuien worden steeds hardnekkiger. De conditie loopt steeds verder terug. Je probeert de dokter uit de weg te gaan omdat je niet wil horen dat de dokter je vertelt dat je maar eens moet overwegen te stoppen. De daarmee gepaard gaande stress zorgt er alleen maar voor dat je meer gaat roken. En telkens maar weer die aanvallen van ex rokers. Op het laatst voel je je een complete paria.

Ik verdien een goed salaris maar op het moment dat je twee pakjes van 7,50 per dag wegstoomt hebben we het wel over 450 euro per maand! Je bereikt een punt waarop je doodongelukkig wordt van het feit dat je zo verschrikkelijk verslaafd bent en er zoveel voor opgeeft en de hele wereld je er ook nog veracht. Afgelopen jaar kreeg als klap op de vuurpijl ook mijn vader nog eens longkanker. (Hij rookte overigens al meer dan 40 jaar niet meer) Toch drukt het je weer met de neus op de feiten terwijl je gewoon doorgaat met roken. Alleen het schuldgevoel wordt erger. Kijk maar eens bij de rookplek van het ziekenhuis waar de longpatienten inclusief zuurstoftank hum zware shaggie staan te roken.

Afgelopen september stond ik in Manchester op het vliegveld buiten te roken waar een man met een enorm apparaat stond te dampen. Ik had het nog nooit gezien en er stegen enorme rookworken op. Ik ben een praatje begonnen en het bleek een subohm set te zijn. Hij bood me aan om het te proberen wat ik heb gedaan.

Een aar uur later stond ik op Schiphol, ben meteen aan het googlen geslagen, ben naar een shop gereden, heb een mod, een subohm tank en vloeistoffen gekocht. Sinds dat moment heb ik geen sigaret meer aangeraakt en nooit meer de behoefte gehad. Binnen een week was ik al terug van 18 mg naar 6 mg omdat ik bij veel dampen zelfs hoofdpijn kreeg van de nicotine.

Sinds die tijd hoest ik niet meer, voel me vele malen fitter, mijn longcapiciteit is voor mijn gevoel verdubbeld en ik realiseer me ook dat ik weer een hele dag op een beurs kan staan zonder het gevoel te hebben “even” te moeten gaan zitten.

Sinds die tijd ben ik me gaan verdiepen in het vapen en heb ik vele artikelen en rapporten gelezen, vele sites bezocht en de lezingen van Dr Konstantinos Farsalinos.

Op dit moment ben ik een wandelende reclamezuil geworden voor het vapen omdat ik denk dat iedereen het moet weten en we een weerwoord moeten bieden aan al die anti e-sigaret propaganda die over ons wordt uitgestort omdat zowel de tabaksindustrie als de pharmaceutische industrie wanhopig proberen het tij te keren teneinde hun winsten veilig te stellen.

KingArthur1970

Dampt : 4 maanden
Rookt(e) : 30 jaar