Verslaafd aan Nicotine? Dacht het niet

Stoppen met roken doet iedereen elke keer weer met het uitdrukken van een peuk, maar wanneer definitief stoppen.
Je leest dat je smaak beter wordt, je reuk beter en ga zo maar door, tot op heden noot niks van gemerkt.
Rookte ik veel? Ik denk het niet met een 2 pakjes zware in de week. Waarom dan stoppen denk je dan, puur omdat ik er klaar mee was, ik voelde mij een junk die buiten zijn shotje stond te nemen en dat wilde ik niet meer.
Jaren geleden een keer zo’n goedkoop dampertje gekocht, tjeezz wat was dat smerig, ja smeriger als een sigaret en dus strandde daar de stoppoging met dampen.
Ik ben toen cold turkey gegaan en het 7 jaar volgehouden, maar dan komt er iets op je levenspad dat heel veel doet en zo sta je dan weer te roken.
Maar er had een flinke ontwikkeling plaatsgevonden in de dampwereld en zo kocht ik Evod setje en gooide na 1 dag al de shag in de kliko. Dit smaakte beter als ooit tevoren, nu kreeg ik een mod met een grotere tank van een forumlid en dat smaakt alleen maar naar meer. Ondertussen maak ik zelf sappies en draai de coil, nieuwe wick erin een dampen maar weer.
Nu damp ik met een 6 tot 12mg nicotine, maar nicotine is verslavend wordt er geroepen en nu ruil je je verslaving in voor een andere. Absoluut niet, nicotine is totaal niet verslavend, de MAOI stofjes die de fabrikant aan de sigaretten toevoegen zijn de verslavende factoor.
Ik laat nu regelmatig de damper een volle dag thuis en mis daar niets aan, nu ben ik verkouden en laat ik het dampen voor wat het is. Totaal geen moeilijke momenten en probeer dat dan eens met een sigaret, juist het gemis van die MAOI stofjes zorgen ervoor dat je je zo onprettig voelt. Nooit ergerde ik mij aan die stank, maar als nu iemand voor mij loopt die gerookt heeft doe ik even stap opzij of ik versnel zodat ik er voorbij ben. Die rooklucht maakt mij nu wel wat misselijk, maar goed ik stink daar dan in ieder geval niet meer naar.
Nee, het is voor mij wel gebleken dat dampen met nicotine geen vervangende verslaving is, het is helemaal niet verslavend, alleen psychisch denk ik, maar lichamelijk niet.
Nicotine is niet meer verslavend als cafeïne, dan kun je zeggen maar ik heb dat bakkie nodig om te functioneren, dan is dat een psychisch spelletje wat je met jezelf speelt.
Pak je vrijheid terug en wees niet meer slaafs aan je tabak, want die sigaret is niet je grote vriend. Het rook vriendje is een ambush die je telkens verleid, maar op een dag pakt deze serialkiller ook jou. Je bent helemaal overgeleverd aan de grillen van deze grote vriend, hij kan je in 1 keer doden, maar ook langzaam laten lijden, schop dit zogenaamde vriendje de toko uit en maak vrienden met “Dampertje”.

The Unknown

Dampt : onbekend
Rookt(e) : 31 jaar