Van roker naar damper

Mijn eerste aanraking met dampen was in november 2013.
Een collega van me had een simpel dampertje bij zich dus heb ik aan hem gevraagd wat dat dan nu weer was. Hij heeft mij toen gezegd dat dat een damper was en dat dit vele malen goedkoper was als het roken en of ik wilde proberen. Na de eerste hoestprikkels overwonnen te hebben vond ik deze manier eigenlijk wel aangenaam plus het feit dat het stuk goedkoper was hebben mij ertoe gezet om begin december een afspraak te maken in de dampshop waar hij hem vandaan had. Gezien het feit ik een beginnende damper was kan ik daar alleen kopen middels een afspraak omdat er dan een en ander uitgelegd en de smaakjes geprobeerd konden worden.
Ik dus begin december 2013 naar de shop voor de afspraak keurig uitleg gekregen en smaakjes geprobeerd. Toen eenmaal alles gereed was om te starten met dampen heb ik daarna eigenlijk geen sigaret meer aangeraakt, na 19 jaar roken was ik van de een op de andere dag een damper.
Sinds die tijd is er behoorlijk wat veranderd in mijn manier van dampen eerst een andere tankje, daarna mijn eerste mod zelf coils leren maken via YouTube want ja kende niemand in mijn omgeving die ook dampte en mij dingen kon uitleggen of voordoen (de jongen die mij aan het dampen gebracht heeft was inmiddels al weer terug aan de sigaret) en zo groeide ik door tot waar ik nu ben en dat is bij een boxmod waar ik mee kan subohmen en voor het eerst een clapton coil gebouwd. Mijn nicotine gehalte is inmiddels ook behoorlijk veranderd, begon ik op 18mg zit inmiddels op 6 mg en ben bezig met verder verlagen naar 3mg.
Kwa gezondheid, ik had nog geen problemen met de gezondheid en die heb ik nu nog steeds niet, wel merk ik dat smaak beter is en mijn reukvermogen enorm vooruit gegaan is, gisteren rook ik bijvoorbeeld de sigaret van mijn voorganger die hij op de snelweg bij 130km/u uit het raampje gooide terwijl mijn ramen dicht waren en er dus alleen frisse lucht door de roostertjes van de verwarming kwam.

Michel Sira

Dampt : 2 jaar
Rookt(e) : 19 jaar

1 Comment

  1. Hiermee geeft de NVWA aan dat men de Nederlandse burger liever ziet roken dan dat deze overstapt naar een minder schadelijk alternatief. Acvoda is van mening dat de NVWA hiermee over de schreef gaat en niet handelt in het belang van de volksgezondheid.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.