Van hartstochtelijke roker naar zeer gelukkige damper.

Ik ben zoals toen vrijwel gebruikelijk was op jonge leeftijd gaan roken, wat ik altijd met veel genoegen maar toch ook tegen beter weten in heel veel jaartjes heb volgehouden. Maar ook ik heb natuurlijk geprobeerd om van deze veslaving af te komenen en heb allerlei middeltjes geplakt en geslikt, inclusief hardnekkige pogingen om plotsklaps met alles te stoppen. Maar dat stoppen ging bij mij iedere keer weer gepaard met wel erg slecht en explosief humeur, waardoor mijn niet rokende vrouw mij altijd in haar wanhoop na een paar dagen dringend verzocht om dan a.u.b. weer te gaan roken. Maar dat schiet natuurlijk niet op, vooral als je steeds meer het gevoel krijgt dat het roken van sigaretten en pijp onderhand lang genoeg heeft geduurd.

Dus als mijn eerste e-sig een Ovale aangeschaft, die ik door de tegenvallende hoeveelheid prestaties, het geklieder met liquid en condens plus de kleine batterijcapacteit snel aan de kant heb geschoven, want daarmee zou het dus niet gaan lukken. Ik ben vervolgens op het internet zoveel mogelijk informatie gaan zoeken over alle mogelijkheden en ben overgestapt op een aanzienlijk beter presterende eStick Basic met 12 Mg liquid waarmee ik na een aantal dagen volledig van het roken van sigaretten en pijp ben afgekomen. Iets wat ik eigenlijk niet zo snel had verwacht!
Inmiddels heb ik als tweede damper een eLeaf Pico met een Aspire Nautilus-verdamper in huis gehaald en ben een paar maanden geleden gestart met het zelf mengen van liquids met de nu absoluut voldoende 3 Mg nicotine. Ik gebruik een PG Basis met 40 Mg en meng die met PG en VG van de apotheek en Red Astaire-aroma.

Mijn conditie is sterk berbeterd en van het hoesten en piepen was ik erg snel verlost. Wat een uitvinding en wat geeft dit gigantisch veel mensen de kans om vrij probleemloos van het erg schadelijke roken van tabak af te komen!

Daarom vind ik het onvoorstelbaar en onbegrijpelijk dat ook onze Nederlandse regering met het gebruik van onjuiste argumenten dit fantastische een aanzienlijk minder schadelijke dampen met alle middelen probeert tegen te werken en daamee volledig voorbij gaat aan de mogelijkheid om de gezondheid van de mensen sterk te verbeteren en het aantal aan roken gerelateerde ziektes en sterfgevallen sterk te verminderen. En waarom? Simpel …. de verminderde takaksaccijns. Zielig!

Johan

Dampt : 8 maanden
Rookt(e) : 40 jaar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.