uitweg in de weg

Omgekeerde wereld.

Persoonlijk rookte ik dus veel en al lang. Een tiental jaren terug eens een elektronische “sigaret” uitgeprobeerd: dat viel VIES tegen (moest tabaksmaak voorstellen). Dus ik dacht dat elektronische “roken” de waan van de dag was: een modeverschijnsel.

Dit jaar echter, op aandringen van naasten, het toch nog eens een kans gegeven. En juist de smaken die GEEN tabaksmaak moeten voorstellen hebben met over de drempel geholpen. Ik raak sindsdien gelukkig geen rookwaar meer aan.

Maar dan lees ik me wat in en zie ik dat dit (de beschikbaarheid van smaakjes) nu, in Nederland(!), wel eens van korte duur zouden kunnen zijn.
Uit nog wat meer inlezen komt het me voor dat in het besluit tot nieuw beleid erg veel feiten worden genegeerd. Feiten die onze volksgezondheid juist vooruit kunnen helpen.

Dit is dus zeker niet slechts een persoonlijk verhaal. En dus ben ik van mening dat er nog wat meer demissionaire ambtsbekleders mogen opstappen. Vooral als deze feiten blijkbaar niet weten te wegen om wat voor reden dan ook.

Het lijkt me dus eerder een gateway weg van die vieze, moordende gewoonte. Die nu dus blijkbaar onder druk staat zonder degelijke onderbouwing.

F Schuurman

Dampt : sinds dit jaar
Rookt(e) : sinds jonge jaren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*9 − twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.