row 235

“de smaken zijn juist de reden waardoor ik met dampen van het roken af gekomen ben. “”klinische”” oplossingen zoals stickers en kauwgom werkte voor mij niet. de smaakjes houden het dampen nog een beetje leuk. ik snap dat dat juist het probleem is, maar is het niet zo dat de kindertjes sowieso al niet mogen dampen? smaakje of niet? als deze jongetjes hun damp in een winkel kopen moet je daar iets aan doen. als ze het via andere (illegale) wegen krijgen gaan ze ook geen moeite hebben met het vinden van illegaal geïmporteerde smaakjes. gaan we ook alcohol zonder smaakjes doen? snoep zonder smaakjes? frisdrank zonder smaakjes? best een rare oplossing als je er zo naar kijkt, niet?

ennuh, tabak smaak? serieus? heb ik eindelijk iets gevonden wat werkt en nu ga je het me weer moeilijk maken!!!!

ja, er is een probleem met dampen onder de jeugd, maar dit is niet de oplossing. het probleem zit hem niet in het feit dat er smaakjes zijn, het probleem zit hem in de marketing. damp handelaren maken aan de lopende band youtube filmpjes over hoe cool, leuk en (natuurlijk) lekker het is. doe daar iets aan. dat is het gene wat ik te zot voor woorden vindt. no way dat ik op die manier filmpjes over roken zou kunnen publiceren, en terecht. dat is waar het mis gaat, niet bij het feit dat er smaakjes bestaan.

roken is over de laatste 20 jaar ook niet teruggedrongen door de smaakjes eruit te halen. dit is gedaan door EDUCATIE!!!!

ik meng mijn eigen vloeistof al, dus voor mij veranderd er niet veel, behalve natuurlijk dat ik straks een mooie duit extra kan verdienen. “

Dampt :
Rookt(e) :