Onbedoeld gestopt (blij toe)

37 jaar lang een zware roker. Op het einde 3 pakjes zware shag en 50 corona’s in de week. Diverse keren gestopt. 1 x cold turkey, 1 x met pleisters en 1 x met Champix. Bij alle drie de pogingen heb ik het plm 8 maanden volgehouden.

Rond deze tijd begon ik telkens een gedragsverandering waar te nemen. Het duidelijkste was voor mij dat ik agressief werd in het verkeer. Op een motor is dat niet handig. Voor mij was dit telkens de reden om weer te gaan roken. Heb mijn dokter ook verteld dat ik waarschijnlijk langer zou leven als ik zou blijven roken.

Eind 2013, nadat ik vrienden met een damper had gezien, ook maar eens 1 besteld. Puur uit nieuwsgierigheid en absoluut nog steeds niet van plan te stoppen met roken. Dit duurde welgeteld 1 dag. Toen kwam het pakketje binnen en nadat het het probeerde kwam ik er een dag later achter dat ik niet meer had gerookt. Dat is gelukkig tot vandaag de dag nog steeds het geval.

Ik ben zonder problemen ruim over mijn 8 maanden grens heen. Gezondheid is met stappen vooruit gegaan en voel me stukken beter.

Ben langzaam mijn nicotine gehalte aan het afbouwen en hoop aan het einde van dit jaar zonder te kunnen. Ik heb er al veel minder behoefte aan als dan toen ik rookte, maar ik ken mezelf en wil geen enkel risico nemen. Dus rustig aan dan komt alles goed.

Erdinger Lefty

Dampt : 15 maanden
Rookt(e) : 37 jaar