Nooit meer roken

Wie herinnert zich nog de familiefeestjes waar de glaasjes sigaretten nog op tafel stonden? Ik geloof dat mijn familie de laatste was die besloot dat dat toch niet meer kon. Mijn vader rookte 2 pakjes sigaretten per dag doet dit nu nog steeds. Eigenlijk is het niet zo heel vreemd dat ik op 15-jarige leeftijd mijn eerste sigaret op stak. Mijn vader had altijd wel meerdere pakjes in huis liggen en die merkte het nooit wanneer ik er stiekem 1 of 2 meepikte. Nu terugkijkend besef ik dat dit natuurlijk helemaal niet normaal was maar ik wist eigenlijk niet beter of mannen rookten. Dat ik op mijn 16e verjaardag mijn eerste pakje zelf kocht was dan ook niet heel vreemd. Tien jaar later rookte ik 3 tot 4 pakjes shag (50gr) per week + de nodige sigaretten links en rechts.
Omdat ik het te duur vond worden besloot ik in het voorjaar dat ik, na talloze stoppogingen, eens een elektrische sigaret moest proberen. Echter de stap zetten duurde een halfjaar. Totdat we er op het werk een collega bij kregen die dampte. Toen kon ik echt proberen hoe het beviel met wat betere gear. Ik heb me op internet maar eens goed ingelezen en heb een goede startersset gekocht.
Vanaf de dag dat ik mijn eerste e-sigaret kocht heb ik geen sigaret meer aangeraakt. Ik had me voorgenomen om het zolang mogelijk zonder shag of sigaretten vol te houden. Ik had gelukkig wat ervaring opgedaan met de smaakjes van mijn collega dus ik wist meteen welke smaakjes bevielen en dat heeft me echt geholpen! Toen ik na mijn weekend weer op het werk tussen de rokers stond had ik meteen het idee dat ik echt nooit meer een echte sigaret aan zou raken. Mijn god wat stonk dat eigenlijk. Die lucht die in je kleren trekt, die stank die van de peuken af komt. Daar had ik 11 jaar lang een ander mee lastiggevallen.
Ik heb inmiddels verschillende avonden achter de rug waar ik mijzelf echt op de proef heb moeten stellen om niet naar een sigaret te grijpen. Deze heb ik met glans onderstaan en inmiddels ben ik er heilig van overtuigd dat ik nooit meer een sigaret aan raak!

John

Dampt : 2,5 maanden
Rookt(e) : 11 jaar