My Story

Tja, waar moet ik beginnen met mijn verhaal. Mmm, natuurlijk hier op de nieuwe pagina.
Sinds 28 juni 2015 ben ik volledig gestopt met roken en ben ik ondertussen een fervent damper geworden.
Zelf had ik nooit kunnen denken, laat staan dromen, dat ik na 35 jaar sigaretten roken dat ik zonder de Tabak sigaret kan verder leven.
Wegens omstandigheden was ik veel thuis en rookte ik einde Mei bijna 2 pakjes sigaretten per dag, ik was bijna een ketting roker geworden of toch goed op weg om dit te worden.
Ik rookte zoveel dat ik er ziek van werd, maar toch bleef de drang, de dwang om een op te steken, al wist je dat hij niet zal smaken.
Nu wilde ik de knop omdraaien voordat het veel te laat was voor mij.
Als je wit stoppen met roken heb je niet veel keus, ofwel volledig stoppen, nicotine pleisters en kauwgum.
Daar ik een beetje een zenuwachtig mens ben, wist ik dat volledig stoppen met roken niet zou werken. Had al vele pogingen ondernomen en kwam steeds uit op een sisser en rookte daarna weer meer als daarvoor.
Nicotine pleisters en kauwgum zal ook niet werken, daar ik weet dat de Nicotine u niet zuchtig, verslavend maakt, Alé toch niet zo als dat de regering en verschillende labo\’s u wilt laten geloven.
Dus er moest iets komen wat de sigaret kon vervangen.
Het is niet de nicotine die ervoor gezorgd heeft dat u verslaafd ben geraakt, het is de rest wat in de sigaret zit, er zitten meer als 350 schadelijke en verslavend makende stoffen in
Er zit zelfs een middel in die zorgt dat je niet gaat hoesten.
Maar de grootste boosdoener is de handeling, inderdaad, de gewoonte, dezelfde beweging, dezelfde tijd stippen, het sociale doen dat u aangeleerd heeft.
De handeling, de gewoonte die we jaren gedaan hebben en nu iets automatisch is geworden is niet 1.2.3. weg te krijgen en is ook het moeilijkste stuk.
Welke ex roker mist of verlangt soms zijn sigaret na het eten, bij een pint bier of bij een koffie, inderdaad, dit is de gewoonte.
Nu na wat Googelen on the net, klinkt wel mooi hé, Googelen, kwam ik een site tegen die mijn ogen opende.
Hier kwam ik veel te weten over wat eigenlijk een E-sigaret is en met wat links naar een paar online shops, wist ik ook waar ik het moest kopen.
Ik heb toen begin juni bij in de UK mijn eerste bestelling gedaan.
Het waren een paar ego batterijen, een paar evod verdampers en wat e-liquid.
Als E-liquid had ik verschillende smaken gekocht, tabak,fruit.
Mijn eerste liquid wat ik gebruikte was Watermeloen en zo als ze zeggen; O MY GOD, wat was ik in de wolken, de smaak was lekker.
Nu was ik niet van vandaag op morgen ineens overgestapt, ik had nog een half pakje sigaretten, kost ook geld hé, en heb soms tussen het dampen door een sigaret gerookt.
Maar waarom zou je denken.
De Goesting, de gewoonte van een sigaret na het eten.
Op 28/06 rookte ik mijn laatste sigaret en hoe raar het ook is , ze smaakte mij niet, heb deze weg gegooid na twee teugjes te hebben genomen, nu wist ik dat ik mij had aangepast aan het dampen.
Daar ik nu dampte moest ik ontzettend hoesten en had de gedachte om weer even naar de sigaret terug te grijpen, ook al zou deze niet smaken.
Nu dat hoesten is normaal, is een van de afkick verschijnselen van het stoppen met roken, hetzelfde is de goesting voor naar de sigaret te grijpen.
Na een goede maand dampen miste ik eerlijk toegegeven zo nu en dan de sigaret nog, tja 35 roken eist zijn tol, dit zou tijd in beslag nemen.
Ondertussen kom je in de E-sigaret wereld en alles wat er rond gebeurt terecht en voor de 2de keer werden mijn ogen geopend.
Ik keek ondertussen veel naar reviews over mods (batterij houder), atomizers,clearomizer(verdampers) en over e-liquids.
Ondertussen had ik mij al aardig verdiept in e-liquids en mix deze nu zelf.
Twee You tube kanalen hadden toen mijn volledige aandacht.
Beide zijn Duitse Reviewers en ik leerde veel van hun.
Nu ben ik totaal van de sigaret af en mis hem helemaal niet meer. Heb ondertussen mijn smaak in fruit , bittere groenten terug. Hoesten doe ik niet meer. Mijn gezondheid is er veel op voorruit gegaan. Ik ben een overtuigt voorstander geworden en zie dit echt als het middel om te stoppen met roke. Ik zat in het begin op 18mg nicotine, nu zit ik op 2.5mg nicotine, eigenlijk kan ik gemakkelijk zonder nicotine nu, maar heb nog wat voorraad staan, die moet eerst op en zie ik wel. Nu geef ik maandelijks ongeveer 50 euro uit aan mijn damp materiaal, dit is vijf keer minder als toen ik rookte, dus financieel is dus dit ook een meevaller.

Ahtlon

Dampt : 5 maanden
Rookt(e) : 35 jaar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.