Mijn geschiedenis en overstap

Ik ben nu 37 jaar, bijna 38. Vanaf mijn 18e heb ik af en toe eens een pakje sigaretten gekocht, vanaf mijn 21e ben ik ‘echt begonnen met roken’. Ik rookte ruim drie pakjes zware shag per week, wat al gauw neerkomt op 25 shaggies per dag. Ergens rond 2009 had de Kruidvat de Supersmoker heel goedkoop in de aanbieding, maar die gaf niet echt voldoening. Een tijdje geprobeerd maar veel ernaast blijven roken. De Supersmoker belandde dan ook al snel in de kast.
In de tussentijd verscheidene stoppogingen gedaan, maar deze hielden nooit lang stand.
In november 2013 zag ik één van de procesmanagers op werk (bij PostNL) met een elektronische sigaret (eGo), en ik was direct verkocht. De dag erna direct een setje gekocht en ermee aan de slag gegaan. En ik had nog totaal niet de intentie om te stoppen met roken.
Ik ben heel snel van drie pakjes shag per week naar ca. één pakje per drie weken gegaan. Vooral ’s ochtends toen ik net wakker was en ’s avonds aan het eind van werk had ik altijd nog zin in een a-tje. Maar verder rookte ik vrijwel niet. Tot oktober 2014. Toen had ik een operatie waarbij bijna al mijn tanden en kiezen getrokken werden en ik een kunstgebit kreeg. Dat was voor mij het definitieve moment om te stoppen met roken. Echter kocht ik een week later toch nog een pakje shag. Ik heb er twee geprobeerd, maar ze smaakten beide totaal niet. Dat was voor mij het laatste beetje dat ik nodig had om definitief te stoppen, en op dit moment ben ik precies 12 weken van het roken af.
Mijn liquids maak ik al een tijdje zelf en met de nieuwe regelgeving op komst, en omdat we niet weten hoe het in de toekomst verder gaat, heb ik ervoor gezorgd dat ik voldoende hardware en base heb om in ieder geval nog een jaar of vijf door te gaan met dampen. Want ik heb nog totaal geen zin om te stoppen met dampen. Het is namelijk veel te lekker.

Erwin Wessels

Dampt : 1 jaar en 2 maanden
Rookt(e) : ca. 16 jaar