Longtest

Na bijna 40 jaar roken heb ik eind 2013 de stap gemaakt naar dampen. In het verleden heb ik diverse pogingen gedaan om met het roken te stoppen. Nicotine Pleisters, Nicotine kauwgum, Acupunctuur, cold turkey, en zelfs hypnose. Niets hielp. Ik merkte wel dat ik het roken niet meer lekker vond. Als ik voelde nicotine nodig te hebben nam ik gauw een paar trekkies maar gooide dan drie kwart sigaret weg. Ik was er gewoon klaar mee maar de nicotine behoefte bleef.

Eind 2013 heb ik dus de stap gemaakt om te gaan dampen. Ik ben nogal handig op het internet en heb me in de “Damp community” verdiept en de eerste aankoop gedaan. Ego batterij en tankje. Helemaal super. Ik heb nooit meer een sigaret aangeraakt.

De eerste maanden had ik wel wat last van los komend slijm. Klinkt vies maar het betekende dat mijn lichaam bezig was om bijna 40 jaar rook afvalstoffen het lichaam uit te werken. Dit proces hield echter gewoon op en! Ja, gewoon rookvrij genieten van het dampen.

Een tijd geleden is er bij mij een algemeen onderzoek gedaan. Zeg maar een check up. In dit onderzoek zat ook een long test. Formulier netjes ingevuld. Rookt u? Nee, ben ongeveer een jaar geleden gestopt na bijna 40 jaar roken. Ik had niet vermeld dat ik nu damp. Tijdens het onderzoek bij de longarts een “blaas” test gedaan. Ik kon meekijken op het computerscherm. Ik kreeg van de arts het volgende te horen. Beste meneer, het is dat ik gelezen heb dat u een ex roker van bijna 40 jaar bent, maar als ik het formulier niet gelezen had dan zou ik zeggen dat u nooit gerookt hebt. Rokers geven n.l. een specifieke piek in de “blaas” grafiek maar deze was bij mij niet aanwezig.

Ik weet dat dit verhaal niet wetenschappelijk onderbouwd en getest is maar ik weet genoeg.

Dutchy4U

Dampt : 16 maanden
Rookt(e) : Bijna 40 jaar