Life changer.

Om te beginnen was ik 16 jaar toen ik van een enorme anti roker, naar roker ging. Iedereen deed het, dus waarom zou ik het ook niet eens proberen? Van de ene sigaret tot een paar per week ging ik zonder al te veel problemen naar een pakje per dag, en heb (nadat sigaretten te duur werden) denk ik vanaf mijn 18e tot 31 maart 2016 tot 2 pakjes halfzware shag per week gerookt.

In de laatste twee maanden dat ik rookte begon ik me er steeds meer aan te ergeren; het stinkt; je kleren gaan ernaar ruiken, je moet iedere keer weer naar buiten (vanwege de stank wilde ik zelf nooit binnen roken, en daarbij krijgen je muren er zo’n vies gele tint van 🙁 ) en het is gewoon een gedoe, vooral wanneer je shag rookt. Overal krijg je van die vieze shag rommeltjes rond te slingeren; waar je je pakje shag ook in stopt, die vieze shag restjes (die bij het vochtig worden ook nog eens dingen verkleuren) komen overal tussen te zitten.

Nu wist ik natuurlijk wel dat er zoiets als een e-sigaret bestaat, maar mijn eerste ervaring hiermee (mijn moeder had een ontzettend goedkoop ding met een daarbij behorende tabak smaak) was bepaald niet overtuigend, en rookte zo nog een tijdje door.

Totdat ik het dus echt compleet totaal zat was (ik woon in een flat, en wanneer ik op m’n balkon stond te roken waaide het zonder pardon bij mijn buurvrouw naar binnen, wat uiteraard niet ok is) en er wat meer onderzoek naar ging doen. Juist omdat ik niet meteen teveel geld wilde uitgeven heb ik een Zensations e-sigaret gekocht. Had ik beter niet kunnen doen; je moet er enorm aan zuigen voor je er iets uit krijgt, en je bent vanwege de filters die je als mondstuk gebruikt gebonden aan de liquids van het merk zelf, verder kun je nergens anders die filters kopen.
Ik dus weer op zoek. En daar was, lo and behold de Joyetech Ego AIO! (Google is your best friend.) Fantastische smaak, en je hebt echt het idee dat je aan het “roken” bent, alleen dan met een veel lekkerdere smaak. Na een tijdje vond ik het eigenlijk ook best irritant dat je dat ding ook weer moet opladen, en dat dat dus niet onderweg kan (vast wel, maar heb op het moment de mogelijkheid even niet), dus ik weer op zoek naar een andere, die als stand-by zou dienen.

Goed, dus om een enorm lang verhaal met hier en daar wat irritatie (Melo 3 tank, heb het over jou) heb ik een Eleaf iStick Pico gekocht met (uiteindelijk na een totaal verkeerde tank gekocht te hebben; Nautilus X) een Kangertech Toptank Mini. Rocket Man (lekkerste e-liquid ooit) van One Hit Wonder erin, en je hebt de meest fantastische combinatie ooit.

Toegegeven; het is even een ommezwaai, maar ik heb qua stoppen met roken geen enkel probleem gehad nadat ik aan het vapen geslagen was. Twee dagen afkicken van de normale shaggies was wel nodig (vanwege de andere verslavende dingen die ik niet meer binnen kreeg, ik zit nog wel op 6 mg. nicotine), maar de switch zelf was echt pats boem van de ene op de andere dag. Had ik nooit verwacht! Meteen in de eerste week had ik al meer energie dan ik in jaren gevoeld had (ben 32) en stuiterde vooral in de eerste drie dagen als een Durac.. je weet wel konijn door het huis. Mijn long inhoud ook; trappen op en af zonder daar een beetje van buiten adem te raken, sneller fietsen zonder er hijgerig van te worden… Wát een verschil! Je reukzin komt ook weer terug; vanaf het moment dat ik in mijn huidige woning kwam (2 hoog) reden er al auto’s voor mijn open raam langs, maar dat rook ik niet echt. Maar nu? Nu val ik bijna van de bank van de stank wanneer ik mijn raam open heb staan. Het is maar goed dat alles wat lekker ruikt nu ook 100x lekkerder ruiken dan eerst.

Conclusie? Ik zal never ever éver nooit meer gaan roken. Ik heb liever een extra batterij/coil/flesje eliquid bij me dan dat ik ooit nog in een geval van nood een sigaret ga aansteken.

Dus wat betekend dampen voor mij? Het is een life changer.

Zefanja

Dampt : 1 maand, 4 dagen
Rookt(e) : 16 jaar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.