Klaar met roken!

Voor de mensen die eigenlijk willen stoppen met roken, maar het er moeilijk mee hebben, of bang zijn voor wat er dan gaat komen, wil ik toch mijn ervaring delen. Misschien helpt het u.
Ik ben zelf sinds 2 mei dit jaar gestopt met roken, dankzij de zgn. elektrische sigarette. Ik noem dit nu een damper (want het is geen sigarette) en ik rook niet meer maar ik damp (géén vuur, géén verbranding, géén rook, géén as, géén teer, géén koolmonoxide, géén acroleïne en géén nog duizenden overige schadelijke tot kankerverwekkende stoffen).
Ik rookte voorheen drie à vier pakjes halfzware shag per week en ben dus in één keer gestopt, zonder enige behoefte nog aan een shagje, maar vooral zonder enige vorm van afkickverschijnselen!!! Ondanks de negatie berichtgeving door de media, de laatste periode, ben ik er zelf gewoon van overtuigd dat het dampen minstens 95% minder schadelijk is dan roken. Ik merk het toch aan mijn eigen gezondheid. Dit wordt overigens bevestigd door menig doctor en longarts, wereldwijd. Zelfs de Franse professor Bertrand Dautzenberg, vakgebied longziekten, omschrijft; “1 jaar dampen is minder schadelijk dan 1 dag roken”.
Ik ervaar dus simpelweg alle voordelen die stoppen met roken met zich meebrengt. Met het meest opmerkelijke dat ik gedurende mijn rokersjaren altijd eens per twee weken een knallende hoofdpijn had. En nu, sinds 2 mei nooit meer!!! (Nou vooruit, één keertje dan, maar toen had ik een beetje teveel biertjes genuttigd, haha).
Leest u ook maar eens andere verhalen en berichtgeving op de Facebookpagina van Acvoda.nl om meer inleving in het dampen te krijgen. Zeker de moeite waard.
Los van het gezondheidsvoordeel van dampen versus roken is het grote voordeel dat je het nicotinegehalte kunt afbouwen. Men kan namelijk de dosis nicotine in de dampvloeistof kiezen. Mijn eerste dampvloeistof bevatte 18 mg/ml nicotine en nu damp ik nog 5 mg/ml nicotine en uiteraard wil ik op 0 nicotine terecht komen. Of ik dan helemaal stop met dampen weet ik nog niet, want ik vind het wel ontzettend lekker (al die smaakjes) en ik vind het ook nog eens leuk. Zelf heb ik nu al diverse smaakjes gedampt, koffie-smaak, nougat-smaak, tabaks-smaak, aardbei-smaak, RedBull-smaak, ananas-smaak, mango-smaak, watermoeloen-smaak, cola-smaak, appel-smaak, menthol-smaak en vandaag damp ik een drop-smaakje, heerlijk.
Een nog heel groot voordeel van het dampen is de uitgeademde damp net zo ‘schadelijk’ is als de buitenlucht. Er is dus geen gevaar voor ‘meedampen’, in tegenstelling tot passief (mee)roken!!!. Tijdens mijn rokersjaren moest ik dus altijd buiten gaan staan, nu vragen de vrouw en kinderen wat voor smaakje ik heb en krijg te horen dat het vaak lekker ruikt.
Het grote probleem is nu nog dat onze overheid eigenlijk niet wilt dat ‘ik’ damp. Immers betaal ik nu niet meer de absurde accijns en belasting die ik wel met mijn pakje shag betaalde. Dit is dan ook weer gelijk de verklaring voor de negatieve berichtgeving in de media! Het scheelt dan ook behoorlijk in mijn portefeuille. Rokers weten wel wat hun sigaretten of shag kost. Zelf meng ik de vloeistof vanuit een natuurlijk bereide glycerol, met nu dus nog 5 mg/ml nicotine en voeg daar zelf een smaakje aan toe, wat mijn maandelijkse kosten brengt op enkele tientjes.
O ja, het dampen valt ook niet onder het zgn. rookverbod (heeft er simpelweg niets mee te maken), dus u mag in principe overal dampen. In de horeca is het wel vaak een vraag waard aan de uitbater om misverstanden te voorkomen.
Eerlijk is eerlijk; het beste is gewoon nooit beginnen met roken of dampen. Maar als u dan toch rookt, wilt stoppen, maar u ziet hier tegenop, probeert u dan alstublieft een damper (e-sig).
Succes

Toon v. d. Wegen

Dampt : 8 maanden
Rookt(e) : 27 jaar