Kan het even een pakje peuken minder? Echt wel!

Beste,

Vanaf mijn 15e levensjaar heb ik stevig gerookt. Na een tijdje sigaretten gerookt te hebben begon ik aan de “zware shag” waardoor ik een pakje per 3 dagen wel op wist te krijgen. Na mijn studenten periode ben ik overgestapt naar sigaretten, wel een heel pakje per dag en twee pakjes tijdens het stappen.
Na 24 (werkelijke!) pogingen begon mijn moed mij in de schoenen te schuiven en zag ik geen andere oplossing dan lekker verder te roken zoals ik toch al deed.
Nu zie ik de gestopte rokers die dit lezen allemaal keihard lachen en hoor ze denken “Die vent heeft geen ruggengraat”.
Maar wat nu als je al 15 jaar slist en je moet naar een logopedist om dit af te leren? Of van je fysiotherapeut je houding op je bureaustoel aanpassen? Dat is dit toch wel een moeilijkere opgave dan je eigenlijk dacht.
Zo was het roken voor mij, het roken was jaren mijn vriendje in goede en slechte tijden, een gewenning waar ik niet zonder kon maar helaas een ongezonde verslaving.

Tot op een dag bij mij de knop om ging. Ik zag mijn dochtertje spelen en wist dat ik wat moest veranderen. Kauwgom werkte niet, pleisters werkte redelijk maar de bijwerkingen waren verschrikkelijk. Ik zocht iets wat mij zou helpen met mijn verslaving naar nicotine zonder dat het afbreuk deed aan de gezellige groep mensen om me heen, mijn rookmaatjes op het werk of vrienden waar je altijd zo gezellig mee praat tijdens een peuk.
Ik ging proberen om te stoppen door middel van dampen. Zo kon ik de nicotine langzaam afbouwen en kon ik dit gezellig doen in het bijzijn van mijn rookmaatjes. Want zeg nou zelf, het kan altijd gezonder dan een echte sigaret!

Online kocht ik mijn eerste damper, maar was eigenlijk dik ontevreden. Ik kreeg niet de voldoening die ik zocht en gaf bijna op.
Ik besloot toen naar een winkel te gaan en daar om advies te vragen. Dat deed ik en kocht uiteindelijk de damper die mij zou gaan laten stoppen met het roken van een echte sigaret.

Ik ben nu twee maanden fanatiek aan het dampen en probeerde diverse vloeistoffen om te bepalen wat ik nou lekker vond om te dampen, nou ik kan je vertellen dat het in ieder geval geen tabakssmaak is.
Na een maand besloot ik mijn eigen coils en vloeistoffen te maken. Zo had ik alles zelf in de hand en kon ik alles precies afstellen naar mijn wensen. Daarnaast vond ik het erg leuk om te doen, wat bij mij eigenlijk het therapeutische gedeelte is van het afstand nemen van het oude roken. Ik miste de gewone sigaret eigenlijk helemaal niet!
Ook door de online community’s waar ik veel info en ervaringen kon lezen had ik een groepje mensen die gelijk gestemd zijn gevonden die totaal begrip hebben voor de wijze waarop je stopt. Daarom ben ik erg blij met de community’s die er zijn en relaxte/behulpzame mensen die dit mogelijk maken.

Eindelijk kan ik zeggen dat ik af ben van het roken van een pakje (24 stuks) normale sigaretten, dus ja het dampen werkt echt goed. Heel soms rook ik nog eens een sigaretje als ik daar echt trek in heb.
Maar he, hoeveel “gestopte” mensen doen dit ook?

Ik kan zeggen dat het dampen voor mij een flinke openbaring is. Naast een beter gevulde beurs is mijn gezondheid ook veel beter. Ik heb meer lucht, minder kuchen een gezonder ogende huid en ben ook nog 5 kilo afgevallen. Ik denk persoonlijk dat het komt doordat ik juist zoete vloeistoffen die ik damp en hierdoor minder zin heb om te snoepen.
Kortom ik rook geen pakje sigaretten per dag meer, mijn gezondheid is ook beter en ben gehalveerd met de nicotine in mijn vloeistoffen! Dit is toch een WIN-WIN-WIN situatie?

Ik geloof in dampen en dat DE methode is om te stoppen met roken. Het is de enige methode die bij mij echt gelukt is!

Groeten,

Daniel

Daniel Gouweleeuw

Dampt : 2 maanden
Rookt(e) : 17 jaar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.