Ineens zie ik mijn collega’s dampen..

Beste lezer, allereerst, wat goed van je dat je op deze site bent beland en nog beter dat je deze verhalen leest! Waarschijnlijk rook je nu en denk je, zal ik dat dampen eens gaan proberen? Is het niet smerig? Werkt het wel? Krijg ik dezelfde kick van een hijs als bij mn peuk? Ziet het er niet raar uit als ik uit zo’n machine ga roken etc? Allemaal vragen in jouw hoofd, en logisch ook, ik had die vragen ook. Totdat ik dacht, f*ck it, ik ga het gewoon proberen en als het niks is dan ga ik wel weer roken of probeer ik op de gewone manier te stoppen.

Het roken begon op mijn 15e met wat vriendjes op de middelbare school, stoer een sigaretje roken. 16 jaar later begon ik de gevolgen van roken ook echt te merken. Ik kon niets meer ruiken, ik had bijna geen conditie meer, het kostte me veel geld, mensen vinden dat je naar rook stinkt en het ergste je gaat bang worden dat je misschien eens een nare ziekte gaat krijgen. Elke keer als ik over iemand hoorde met een nare ziekte ging ik afkloppen uit bijgeloof dat mij het dan niet zou overkomen.
Maar stoppen uit mezelf was ik niet sterk genoeg voor want telkens zag ik mn vrienden weer in de kroeg en begon ik weer. Maar toen, op een dag, viel het kwartje ineens..

Ik kwam op mn werk aan en ik realiseerde me ineens dat een hoop jongens aan die e sigaret aan het lurken waren ipv aan een (echte) sigaret en ik ik vroeg naar hun ervaringen. Ze waren er allemaal zeer! over te spreken, waarna ik gewoon spontaan naar zo’n dampwinkeltje ben gegaan en heb een hele kit gekocht met 1 tabaks smaakje en allemaal coils en weet ik veel wat (wist allemaal niet wat het was maar kocht gewoon de hele set). Vervolgens kwam ik thuis en begon aan die machine te hijsen. En ik vertel jullie, sinds dat moment heb ik geen behoefte meer gehad om te roken EN de kick die je kreeg bij een sigaret na de hijs heb je ook uit dit appraat EN ik begon me de dagen erna stukken beter te voelen.

Hoe voel ik me nu en wat ervaar ik nu? Ik heb meer energie, ik heb minder slaap nodig, ik stink niet meer, ik RUIK DINGEN!, ik geef een stuk minder geld uit, ik ben niet meer bang dat ik straks dood ga aan een enge ziekte door sigaretten, ik mag gewoon binnen dampen in sommige kroegen of restaurants!, niemand ziet me meer als een zwakke roker En ik ga nog steeds gezellig bij de rokers staan en praat slap met ze mee en dat terwijl ik wel een stuk gezonder bezig ben.

Iedereen is er positief over die ik spreek en toen op een dag zei 1 iemand tegen mij, ja maar de lange termijn effecten zijn niet bekend, dus wie weet wat het met je doet, heb je daar al eens over gedacht? Tegen hem zei ik, bij roken weet je zeker dat je er aan gaat op de lange termijn, dus waarom niet dit proberen? Ik las dat uit een onderzoek bleek dat als iedereen van de sigaret over zou stappen naar een damper dat er van de 65.000 doden per jaar maar 65 doden zijn per jaar.

Ter afsluiting, ik hoop dat jullie wat aan mijn verhaal hebben gehad. Normaal post ik nooit wat op een website of forum, maar omdat ik hier ZOOOO positief over ben dacht ik, plaats maar eens een keer, stop deze moeite in dit artikel om jou vooruit te helpen en te voorkomen dat jij dood gaat aan roken.

Good luck!

Gr,
Daniel

Daniel

Dampt : 3,5 Week
Rookt(e) : 16 Jaar