ik wou niet stoppen met roken

Op 30 januari 2013 begon ik met dampen voor die tijd gingen er bij mij ongeveer 3 pakken shag per week er doorheen, tot mijn broer eraan kwam met een e-sigaret  en ik voor het eerst met dampen in aanraking kwam.
Na mijn start set binnen te hebben gekregen ( vamo v3 met vibinova) ben ik gestopt met roken en begonnen met dampen, het geluk voor mij was dat ik meteen de juiste smaak had qua liquid en dus eigenlijk al binnen een week over op het dampen was, en mijn oude trouwe shaggie bleek ineens niet meer mijn beste vriend te zijn en smaakte  mij al snel smerig ( ja soms neem ik wel eens een trekkie , maar grijp dan weer vlug naar me dampertje).

In het begin wou ik niet stoppen met roken maar de overgang van roken naar dampen ging zo makkelijk dat ik me shaggie al snel liet liggen, en  toen ik eenmaal over was op dampen kreeg ik het idee nu ik toch bezig was om te proberen de nicotine te verlagen, ook dit lukte mij naar mijn verbazing vrij makkelijk ( ja soms had ik wel eens moeite maar met een paar haaltje met een hogere nicotine gehalte kon ik toch de afkick verschijnselen goed onderdrukken) 

Op dit ogenblik damp ik op 3 mg nicotine en ga ik straks de stap naar 0 nemen en kan nu als ik wil en/of moet makkelijker  me damper opzij leggen voor een langere tijd (2-3 uur) zonder ernaar te snakken terwijl ik een jaar geleden al na 1 uur al zat te snakken naar een peukie.
Ook merk ik dat mijn beginnende rokers hoestje is verdwenen, samen met het ochtend rocheltje en slijm ( wel bekend bij meeste rokers), ook merk ik kleine maar denk toch wel belangrijke veranderingen in de vorm van meer conditie en lucht, ik ben  niet zo gauw meer benauwd ( licht astmatisch ) stond ik eerst  na 2 trappen op lopen al te hijgen , nu kan ik er 6 op lopen.
Ik proef meer andere smaken in mijn eten, zo merkte ik  o.a. laatst dat ook sambal smaak had in plaats van alleen scherpte, en dat ook mijn reuk verbeterd, ruik nu al of iemand heeft gerookt of niet , ruik op een vochtige dag het gras, de bomen en sommige bloemen beter, sterker.

mensen die normaal last hebben van rook van een sigaret merken dat ze van mijn damp eigenlijk geen last hebben.
mijn kleren en huis stinken niet meer, soms een niet zo lekker luchtje door de smaak die je dan dampt maar, dat is de volgende dag zeker of soms na een paar uurtjes al weg, anders dan de stank van de sigaretten rook die altijd bleef hangen.
Ook krijg ik in mijn omgeving naast de eerste   “wat is dat voor een apparaat, lijkt wel een wapen of gereedschap”  reacties op mijn vamo ook hele positieve reactie’s 
vooral mensen die niet roken vinden vaak de lucht niet stinken, soms vinden ze het zelfs lekker ruiken.

Of ik ooit ga stoppen met dampen ???
nou ben niet van plan om echt te stoppen en ben eigenlijk in staat dat als het dampen of de spullen van dampen door de wet verboden word of te moeilijk te krijgen zijn om dan weer gewoon te roken.
maar mocht de dag komen dat ik wil of zelfs echt moet stoppen dan denk ik dat ik dan weinig moeite zou hebben om te stoppen.

Frank Menkveld a.k.a. framy

Dampt : 2 jaar
Rookt(e) : 27 jaar