Ik WILDE helemaal niet stoppen met roken

Ik had me er inmiddels bij neergelegd dat ik nooit zou stoppen. Waarom zou ik ook? Ik voelde me prima, kon het financieel gemakkelijk aan (buitenland heeft nog steeds betaalbare sigaretten) en ik genoot er van.

Vanaf mijn 17e een pakje zware shag gerookt tot mijn 27e (ik werd vader), daarna 14 jaar gestopt en toch weer begonnen (door mijn scheiding). En na weer begonnen te zijn ging ik er weer vol in, ditmaal met twee pakjes sigaretten per dag (wel kleintjes).

Nu ben ik niet helemaal gek, dus ik snapte best dat dit me uiteindelijk eens zou gaan opbreken. Dus de eerste supersmoker waar ik mijn handen op kon leggen werd aangeschaft, met als doel “wat minder” te roken.

Dat werkte dus niet, damp damp damp… wegleggen… “zo, nu eerst een sigaret”.
Nog even een Partysmoker geprobeerd, maar die gingen steeds stuk.

Weer volledig aan de sigaretten.

Een jaar daarna een 901 setje aangeschaft bij een webshop in Engeland, en die heb ik elke avond gebruikt voor tenminste een jaar. Maar ondertussen nog gewoon roken natuurlijk want het voldeed niet.

En toch moest het kunnen. Dus de ene startset na de andere gekocht, maar helaas.
De 901 atomizer was intussen nergens meer verkrijgbaar dus terug naar de peuken.

Weer later, toch weer proberen. E-pipe, EGO dingetje… leuk maar nee. VTR met iClear… mwah. Onvoorstelbaar wat het me heeft gekost.

En toen kwam het.

“Laat mij bij Fasttech eens zo’n dripper bestellen, zoals die reviewers op YouTube hebben.. TOBH kloon of zo”. En.. “dan ga ik ook eens fruitsmaakjes proberen, en VG”.

Binnen no time waren alleen de ochtendsigaretten en de after-meal peuken er nog. En dat bleef zo tot de vakantie. In die vakantie besloot ik eens 100% te dampen, om te zien of de resterende peuken nog echt nodig waren. Niet dus.

Maar.. in mijn beleving was ik nog steeds een roker.

Dus toen ik weer op het werk was en trek had in “een sigaret” stak ik vol vertrouwen mijn eerste peuk na drie weken dampen op. WERKELIJK WALGELIJK!
Uittrappen en mijn dampertje pakken. VIES!!! Waarom zou ik mezelf dat aandoen? Omdat ik dampen niet stoer vind staan? Pffffff.

Nu ruim een jaar geleden, en ik heb nooit meer omgezien. De honderden euro’s aan ondeugdelijke crap heb ik al lang terugverdiend. En naast de drippers heb ik nu ook wat tanksysteempjes waar ik lekker mee coil en wick.

Natuurlijk zijn die inmiddels verboden, maar ze werken WEL.

Mensen die denken dat dampen een opstapje is naar roken moeten zich laten nakijken. Ik wilde niet stoppen, alleen wat minderen. Het dampen heeft het roken voor me “verpest”.

Ik heb dus niet de ervaring dat mijn kleren niet meer stinken, dat rook ik toch nooit. Mijn rokende collega’s stinken inmiddels wel. Mijn reuk en smaak waren prima en zijn onveranderd, conditie was belabberd en is het nog, maar dat is altijd zo geweest.

Gaat het ook niet om. Ik rook niet meer, ik damp.

Rob

Dampt : zie verhaal
Rookt(e) : 24 jaar