Ik ga nooit meer roken!

Na veelvuldig geprobeerd te stoppen met roken met verschillende methoden; cold turkey, champix en nicotine onthoudingstherapieën. Moest ik aan mijzelf toegeven dat ik misschien niet echt wilde stoppen met roken.
Natuurlijk wilde ik mijn lichaam niet meer belasten met de schadelijke stoffen in tabaksrook, maar het roken gaf me dermate voldoening dat ik er niet vanaf kon blijven.

Op het internet las ik over de nieuwe generatie elektronische sigaretten.
Ik had ooit van een kennis een super smoker mogen proberen en kon daar niet enthousiast over worden. Maar schijnbaar zijn de producten sinds 2007 geavanceerder geworden, het was intussen 2012.

Na veel informatie te hebben opgedaan is de knop omgegaan en heb ik een starter setje aangeschaft op een Nederlandse website. Twee eGo batterijen en bijpassende topcoil clearomizers.

Het moment dat de batterij was opgeladen, vulde ik mijn tankje met een tabak smaak E-liquid en ik zette het complete setje aan mijn mond.
Een druk op de knop en een trekje als van een sigaret……
Wat een tegenvaller, daar komt amper damp vanaf!
Iets langer trekken misschien? Een trekje van 4 seconden dan.
En ja hoor, terwijl de dikke pluim uit mijn mond kwam verscheen een glimlach van oor tot oor.

Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik geen tabak meer nodig had.
Op het moment van het eerste trekje had ik een pakje sigaretten in mijn bezit met nog 9 stuks aanwezig. Vandaag, 2,5 jaar verder staat dat pakje nog steeds binnen handbereik met ondertussen 7 sigaretten er in.
In de eerste 2-3 maanden heb ik 2x geprobeerd een sigaret op te steken, maar bah bah, wat is dat smerig!

Na 2,5 jaar gebruik ik geen eGo setje meer, maar geavanceerdere apparaten.
Ik hoop dat deze geavanceerde apparaten beschikbaar blijven voor mij en toekomstige dampers. Ik weet in ieder geval 1 dingen zeker:
Ik ga noot meer roken!

ikke

Dampt : 2 jaar en 6 maanden
Rookt(e) : 12 jaar