Hoop dat de overheid geen roet in eten gooit

Enkele jaren geleden heb ik al eens geprobeerd om het roken te gaan vervangen door dampen. Er waren toen van die losse cartridges te koop, maar dat was geen succes; smaakte altijd verbrand en was een grote kliederbende.

In 2014 serieus gaan minderen met roken, aangevuld met dampen met een standaard setje gekocht in de tabakswinkel. In het najaar overleed mijn vader, medeoorzaak van zijn dood was roken. In plaats van minder roken ging ik juist weer meer roken!

Een goed gesprek met mezelf leerde mij dat ik eigenlijk best wel wilde blijven roken, omdat ik het zo gezellig, en lekker vind. Maar als ik dan dacht aan de lijdensweg die mijn vader heeft gehad, en zijn vurige wens dat ik aub zou proberen te stoppen met roken………..wilde ik toch weer een poging wagen om het met dampen alleen te doen.

Op internet mezelf verdiept in diverse dampmateriaal, ik was er namelijk van overtuigd dat ik alleen kon slagen wanneer de smaakbeleving van het dampen goed is, en dat gaat eenmaal niet met “standaard meuk”.

Toen mijn pak shag leeg was, geen nieuwe meer gekocht en alleen maar gedampt. Dat is nu bijna 3 maanden geleden en mis mijn shaggies niet! Het dampen met nicotine geeft mij voldoende bevrediging.

Ik vind het spectaculair wat er gebeurt met mijn lichaam; opstaan zonder hoesten, op de dag ook helemaal geen gehoest meer, meer lucht, voel me fitter!

In 2013 een longfunctie laten doen, en pas weer. Resultaat; longfunctie is toegenomen!! Ik kan niet uitleggen hoe dit motiveert om door te gaan met dampen.

Hoop, en heb er eigenlijk wel vertrouwen in, dat ik definitief geen tabak meer zal roken.

Tom Zwanenburg

Dampt : 3 maanden
Rookt(e) : 35 jaar