Hoezo geen middel om te stoppen met roken

Mijn verhaal is er waarschijnlijk een zoals zovele.
Mijn vader was een roker dus ben ermee opgevoed. Op feestjes stonden de glaasjes met rookwaar op tafel. Je was toch geen goed gastvrouw als t er niet stond. Mijn eerste sigaret werd geprobeerd op de middelbare school. 13 jaar oud, beïnvloed door een ouder vriendinnetje waar geen/weinig toezicht was. Al snel was ik verslaafd. Van mijn zakgeld/krantengeld kocht ik ze in de supermarkt en snoepwinkel naast school. 15 jaar oud, op vakantie, in de auto bood ik spontaan aan een shaggie te draaien voor pa. Hij was perfect maar t was ook meteen mijn verraad. En ja als ik dan toch rookte dan maar meteen bij t eerste de beste feestje thuis. Boeh wat was die sigaret smerig en wat was ik ziek. Maar gewoon stug doorroken. Zelfs toen mijn vader in 2000 plots overleed door een hartstilstand en mijn moeder in 2009. Mijn smoes; Stress van stoppen is erger dan gewoon doorroken. Tja wel stoppogingen gedaan, cold turkey (wat was ik chaggie), met boek van Alan Carr (lezen was geen hobby), Nicorette inhalatiesticks (wat een baggersmaak) en pleister (jeuk en overdosering waren mijn lot maar jawel 5mnd rookvrij).
Maar zoals bij vele was bij de eerste stress situatie mijn stoppoging gedoemd te mislukken. Mijn laatste 2 pogingen vroeg mijn partner vriendelijk doch dringend weer te gaan roken. Was veranderd in een 1e klasse Heks met bezemsteel. Stemmingswisselingen, , onrust, hartkloppingen & eetbuien waren de bijverschijnselen.
Bijna 2 jaar geleden werd op een echo geconstateerd dat ik een verminderde pompfunctie van t hart had. Schrik alom. Op zoek baar een hulpmiddel om te stoppen kwam een vriendin met een krantenartikel over een shop die e-sig ging verkopen. Vol goede moed en met info van t forum mijn eerste eGo gekocht. De eersre 2 dagen mijn pakje sigaretten leeg gemaakt afgewisseld met mijn e-sig. Geen/niks/nada pakjes meer gekocht en in mei vier ik mijn 2 jaar rookvrij jubileum. 2x Geprobeerd hoe die sigaret toch zou smaken, na 2 trekjes weggegooid. Smaakt naar asbak. Mijn nicotine level was bij start 18mg/ml, nu afgebouwd tot +/- 3 mg/ml. Ben een zeer tevreden damper, partner happy want ik ben niet veranderd in een heks, ik ruik fris.
Hoezo geen hulpmiddel om te stoppen met roken?????????

Sandrazv

Dampt : 1 jaar 8 maanden
Rookt(e) : +25 jr