Het dampen heeft mijn leven veranderd

Ik damp nu zo’n 2 jaar en kan wel zeggen dat dit een van de beste dingen is die mij is overkomen. Ik heb zo’n 18 jaar gerookt en heb meerdere stoppogingen gedaan. Het lukte mij simpelweg niet. Tot ik een e-sigaret tegenkwam.
Ik ben begonnen met een simpel instap model en heb de eerste 3 maanden dat ik dampte ook nog gerookt. Echter werd dit steeds minder en kon ik dus goed afbouwen van het aantal sigaretten die ik rookte. Ik ging van een pakje per dag naar de helft en steeds minder.
3 maanden nadat ik begon met dampen kreeg ik het slechte nieuws dat mijn vader een zeer agresieve vorm longkanker had. De man was 58 en had volgens de artsen nog maar een half jaar te leven..
Dit nieuws sloeg in als een bom en ik besloot totaal te stoppen met roken en alleen verder te gaan met dampen.
Ik wilde simpelweg niets meer met echte sigaretten te maken hebben.
Ondanks het feit dat ik veel aan sport deed en doe merkte ik vrijwel direct dat mijn gezondheid verbeterde.
Geen rokershoest, meer conditie, betere longinhoudt, geur en smaak kwam beter terug, weinig verkouden en geen pijnlijke borst na een avond goed stappen (waar normaal 2 pakjes peuken door gingen)
De e-sigaretten hadden alleen een nadeel: ze lekten af en toe, batterijen gingen maar kort mee en ik had soms echt oorlog met zo’n tankje. Tot dat ik op allerlei YouTube reviewers en fora terecht kwam waar ik merkte dat er een gigantische community van dampers bestond! En dat er veel betere spullen beschikbaar waren! Langzaam kocht ik meer geavanceerd materiaal en ik merkte dat dit het was voor mij. Geen geklooi met materiaal, zelf coils bouwen en veel betere kwaliteit en gebruikers gemak.
En dit is precies waarom ik de nieuwe regelgeving belachelijk vindt.
Het enige materiaal wat echt werkt dat zijn allemaal 3e generatie apparaten. Drippers, kayfun’s en andere tanks etc moeten gewoon verkocht blijven worden.
En dan 10ml flessen? Wie heeft dit bedacht? Zullen we onze schoonmaakmiddelen ook maar in 10ml gaan verkopen? Het is te gek voor woorden. Ik damp 3mg. En dit zou gevaarlijk zijn?
Het laat allemaal wel weer zien dat onze beleidsbepalers totaal niet weten waar ze mee bezig zijn en dat het alleen maar om geld gaat..
De e-sigaret is in mijn ogen de uitvinding van de eeuw.
Het heeft mijn leven veranderd en is mijn hobby geworden. Dat pakt niemand mij meer af.

daniel

Dampt : 2 jaar
Rookt(e) : 18 jaar