Heerlijk, eindelijk gestopt met roken!

Na zoveel jaar rokend door het leven gaan, altijd wel wetend dat het ongezond is, zoveel stoppogingen al gehad, zonder succes.

Vorig jaar een dochter gekregen, en je weet dat ze het ook aan je ruikt, je adem, handen en kleren stinken er naar. Mn vriendin had al vaak aan me gevraagd om er mee te stoppen.

Maar het was op bepaalde momenten nog zo lekker…Toch? ‘s ochtends met een bakje koffie, op het werk even lekker uitrusten in de pauze.. ‘s avonds na het eten even naar buiten.

Ik wilde eigenlijk niet stoppen maar ik moest van mezelf eigenlijk wel.. ik zocht een compromis, een hulpmiddel om te stoppen, en kwam toevallig op internet de E-sigaret tegen.. of liever Damper genoemd, want met een sigaret heeft het weinig te maken.

Ik verbaasde mij erover dat de techniek erachter al zo verbeterd was, ik had in mijn hoofd nog de supersmoker en die wegwerpdingen vd benzinepomp zitten..

Wat een wereld ging er voor mij open! Zoveel keuze, zoveel mogelijkheden, zoveel positieve verhalen! mijzelf goed ingelezen en een mooie starterset besteld. Een paar tabakssmaken erbij besteld, want ja, je wil toch een vervanging voor je sigaret, niets was minder waar, ik vind de diversiteit heerlijk, soms een koffiesmaak, dan weer een koekjes of gebakssmaak of een lekkere vruchtensmaak, net waar je zin in hebt.

Mijn rokende collega’s keken toch even vreemd op van zo’n ding, maar tegelijkertijd ook vol interesse.. want als het mij zou bevallen, ik was toch een verstokte roker, zou het dan ook iets voor hun zijn?

En het beviel, vanaf het eerste moment! Bevrediging, geen zin meer in een peuk.
na enkele dagen begon ik steeds meer te proeven, niet alleen van het dampen, maar ook eten en drinken ging beter smaken..

2 collega’s gingen ook overstag door mijn goede ervaringen..
Nu 5 maanden later 3 succesverhalen inéén..
Wij zijn tevreden dampers geworden!

Heerlijk, geen stinkende handen, adem en kleren meer, geen bruine vingers en tanden, geen hoestbui meer s ochtends vroeg.

meer smaak, meer energie, meer lucht in je longen, we voelen ons nu al stukken beter! En het gaat alleen maar beter worden vanaf nu! Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!

En toch ook een negatieve kant aan het verhaal.. het levert minder inkomsten op voor de overheid. Je ziet de dubbele agenda van de overheid in de praktijk. Je wordt beperkt in je vrijheden, dit is de reddingsboei om te stoppen met roken, en het wordt je afgepakt door politici en de tabakslobbby, die alleen maar aan geld denken, en zeker niet aan de gezondheid van mensen.. Walgelijk! Maar ze zijn zo machtig. Medici zijn er steeds positiever over, maar feit blijft:

ROKEN SCHAADT DE GEZONDHEID, NIET ROKEN SCHAADT DE STAAT!

dampen is net zo (on)gezond als buitenlucht inademen!

Willem

Dampt : 5 maanden
Rookt(e) : 20 jaar