Eindelijk rookvrij!

Ik begon met roken in mijn 18e levensjaar en rookte toen best wel veel, een pakje per dag en op avondjes uit zelfs twee. Dat zeker tot mijn 21e, toen ik een stop poging ondernam. Dat hield ik ongeveer een maand of negen vol, en toen stak ik er toch maar gewoon een op, puur omdat ik er gewoon weer zin in had, ik miste iets. Binnen de kortste keren rookte ik net zoveel als voor het stoppen, oftewel stoppen was vrij nutteloos geweest. Door de jaren heen heb ik echt verwoedde pogingen gedaan om te stoppen: Pleisters, kauwgom, zelfs zo’n programma dat vergoed wordt door de verzekering, wat ik ongeveer drie maanden volhield en daarna toch maar weer besloot om een peuk op te steken. Ik moest gewoon iets in de fik steken X-D

Dit duurde ongeveer voort tot ergens in 2013 toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de toenmalige e-sigaret, weet niet meer hoe die heette of wat het merk was, maar ik dacht, kom laat ik het eens proberen. 50 euro door de plee en na twee dagen weer gewoon aan het roken hoor. Sneu geld dus. Het gaf geen gier in de keel, en de smaakbeleving was gewoon een beetje meh, dus hop, in de la beland. Vorig jaar weer een poging gedaan met een ander type e-sigaret, die je gewoon bij een tabakszaak kon halen, nou ook die belandde in de la. Dat was er zo een die ook een beetje op een Snoke leek. Ook weggegooid geld dus.

Ik had de hoop al opgegeven dat het mij ooit zou lukken om echt te stoppen met roken. Tot dat een vriend van mij dus over ging op vapen. Ik dacht: “okee, ik wacht het even af, want als die na een dag dat ding weer in de la pleurt, dan weet ik zeker dat dat bij mij ook gaat gebeuren.”

Na een week of twee was die nog vrolijk aan het dampen, dus ik besloot ook de sprong in het diepe te nemen. Ik heb ook gelijk mijn man overgehaald om ook over te gaan (dat was niet zo moeilijk) Dus na veel zoeken hebben we allebei een Emow van Kangertech genomen, prima ding. De dag dat wij hem binnen kregen hadden we net onze laatste pot tabak opgerookt, dus het was even uitzingen tot het pakketje er was, maar eenmaal binnen zijn we gelijk van start gegaan.

Tot Vrijdag 11 September geen peuk aangeraakt, want met de bruiloft hebben we toch vanwege de stress allebei weer even sigaretten gerookt. De dag daarna gewoon weer verder gedampt met de Emow, en de maandag toch even naar Zwoofs bij ons om de hoek geweest om te kijken wat er nog meer mogelijk was. Okee, we wilden eigenlijk een extra batterij voor de Emow, maar na wat wikken en wegen hebben wij allebei gekozen voor een Boxmod, waarmee je dus het voltage en het wattage kon instellen. De Coolfire IV was dat. De upgrade was dusdanig goed dat de dampbeleving gewoon opeens een stuk beter werd.

De behoefte aan een sigaret was gewoon weg, punt. En na 15 jaar best wel flink gerookt te hebben is dat een hele stap. Gestopt met roken en gestart met Vapen!

De ongemakken van het roken heb ik niet meer. Ik ben nu 7 weken gestopt met roken. Ik ruik alles weer, ik proef alles weer, ik slaap vele malen beter nu en ik hoest niet meer, mijn adem piept niet meer en ik kan gewoon trap lopen zonder dat ik halverwege snakkend naar adem neerval. Ik heb meer energie en ik voel mij echt geweldig! En het mooiste is nog, dat ik niet dezelfde behoefte heb als toen ik rookte. toen moest en zou ik roken. Op het werk ging ik echt elk uur een peuk roken, ik moest en zou! Nu kan ik makkelijk een paar uur zonder te dampen. Ik damp als ik zin heb, of de behoefte heb. Ik merk het vooral aan de lunchpauzes. Voorheen moest ik altijd voor het eten roken, dan eten en dan weer roken. Nu ga ik lekker rustig op mijn gemak lunchen en dan pas naar buiten om even een babbeltje te maken en dampje te doen. Ik hoef niet meer zo nodig aan een verslaving te “cateren.” Als ik zin heb om te dampen, dan doe ik dat en als ik geen zin heb om te dampen doe ik het niet. Toen ik rookte, had ik gewoon geen keuze, ik was gestopt tot ik mijn volgende peuk opstak.

Maar het belangrijkste is: Ik ben een ex-roker en van plan om dat te blijven!

Tanasja

Dampt : 2 maanden
Rookt(e) : 15 jaar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.