Eindelijk iets wat ik kan volhouden

Als jongen opgegroeid in de jaren 80/90 had ik het geluk ook nog eens uit een horeca familie te komen.
Iedereen rookte en alcohol was normaal.
Er werd gerookt in de horeca, openbare gelegenheden en het vliegtuig. Ook ik ben gaan roken en ik werkte al jong dus kon ik het me ook veroorloven.
Na jaren en jaren 1,5 tot 2 pakjes van 20 sigaretten per dag gerookt te hebben moest dit maar eens stoppen.
Maar nicotine en de handeling kon/kan ik niet weerstaan, en ook ik weet dat het slecht voor je is.
Na stoppoging 15 was ik er klaar mee.
Ik ben een slappe zak!! Het ging al lang niet meer om de smaak maar om de handeling en de nicotine.
Toen ik via iemand anders in aanraking kwam met een damper was ik nieuwsgierig geworden, en heb er zelf ook 1 aangeschaft.
Nu wist ik het zeker, tabak is smerig maar omdat er geweldige smaken op de markt zijn en ik de schreeuw van mijn lichaam om nicotine toch kon vervullen en ook nog eens de handeling had die ik bij het roken ook had bleek dit ineens een succes.
Het is lekkerder, ik inhaleer geen benzeen, teer en honderden k verwekkende stoffen meer maar alleen nog een klein beetje nicotine.
Als de overheid dit gaat verbieden maar sigaretten verkoop wel toe staat… moeten ze ook de verantwoordelijkheid dragen van de gevolgen.
Ik word al zo verdrietig als ik denk aan de deregulering speech van Rutte toen der tijd, maar zodra ‘t geld gaat kosten pakken we alle groepen aan.
Kijk eens naar alle voordelen die het mensen gebracht heeft… of haal snoep, boter, friet, suiker, mayonaise, ook maar van de schappen… de onderzoeken naar dit soort producten die leiden naar hart en vaatziekten zijn voor handen.

Enrico Biesen

Dampt : 2,5 jaar
Rookt(e) : 23 jaar