Eindelijk………en zonder enige moeite!

Zoals vele onder ons ben ook ik al heel vroeg begonnen met roken (ongeveer 12 jaar)…..dat was natuurlijk ontzettend stoer (dacht ik). En zo naïef als ik toen was dacht ook ik er niet bij na dat het super verslavend was en dat je altijd en eeuwig een uur in de wind stonk naar rook, want dat ruik je zelf niet. Ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen met mijn eerste stoppoging……en er volgde er nog vele. Ik hield het niet langer vol dan 2-3 weken want dan was ik zo chagrijnig en opvliegend dat ik mezelf niet eens meer herkende en dit wilde ik niet, zo wilde ik niet zijn. Ook hoorde ik veel verhalen van mensen die het wel konden maar heel erg veel kilo’s aankwamen en dus met een volgend probleem zaten. Toen hield ik het echt voor gezien dan maar roken.

Ongeveer 8 jaar geleden in het voorjaar werd ik ziek. Ik had het zo benauwd ik kwam niet meer buiten en kon ook niet veel meer ondernemen want ik kreeg geen lucht.
Zelfs de huisarts zat met de handen in het haar omdat ze het niet opgelost kreeg. Uiteindelijk bij de longarts beland die constateerde dat ik astma/copd had. Nou dan schrik je wel even……..
Allerlei puffers en tabletten gekregen en ja hoor het ging weer beter.
Maar met de jaren ging het steeds weer slechter en slechter en steeds weer zei de longarts dat ik toch echt moest gaan stoppen met roken anders zou ik met de tijd aan de zuurstof moeten.
Maar dat wuifde ik natuurlijk weg…….ja ja daar heb je weer zo’n zeikerd dat je moet stoppen met roken omdat het zo slecht voor je is………natuurlijk dacht ik ook zo, want dat is toch de makkelijkste weg om het niet bij jezelf te zoeken.

Oktober 2014 werd ik weer ziek en ik had het weer zo ontzettend benauwd dat ik er een nieuw medicijn bij kreeg………..een laatste redmiddeltje, tuig, rotzooi, pure gif omdat je met het andere gif (roken) door blijft gaan.
Toen was de maat vol voor mij, DIT KEER MOET IK STOPPEN!! maar hoe?????

Ongeveer 25 november ben ik begonnen met dampen………
Al vrij snel geen sigaret meer aangeraakt en binnen 2 weken van 3 soorten medicijnen voor de longen naar 1 gegaan.
En nu zelfs al helemaal zonder medicijnen!!!!
Mijn longarts is zo blij dat ik het dampen heb ontdekt……….hij zei ik heb liever dat je de hele dag je damper gebruikt dan ooit nog 1 sigaret aanraken.

Het is gewoon ontzettend gaaf, want ik kan ook zeggen …….roken? echt niet!!!
En het belangrijkste van alles…………ik ben weer gezond!

Ik durf nu hard op te zeggen stoppen met roken is echt niet moeilijk!!
Waarom nog roken?
Ga dampen!!

Karin Versteeg

Dampt : 2 maanden
Rookt(e) : 32 jaar