EenVandaag 28 juni 2013

28 juni 2013 , EenVandaag !

Al zittend op de bank genietend van een een sigaret,zit ik te kijken naar EenVandaag , mijn dagelijks ritueel na een lange werkdag.

Mijn aandacht werd getrokken door een item over de elektronische sigaret.

Ach ja dacht ik nog , dat hebben we in 2007 ook al eens geprobeerd en zonder succes, veel ophef in de media, over de gezondheidsaspecten, hoe slecht het zou zijn, dus is “die” in de kast verdwenen.

Toch was dit anders, andere apparatuur, positieve verhalen van de gebruikers, en als klap op de vuurpijl Wanda Kanters gerenommeerde longarts, die heel veel zei, maar het allerbelangrijkstee wat ze zei was “de e-sigaret is in elk geval een stuk minder schadelijk dan de normale sigaret”

Die uitspraak was mijn “trigger” !
Alles wat nieuw is trekt mijn belangstelling, of het nu over de computer was, de handy, of de eerste sms die verstuurd werd, en hoe dat dat werkt.
Gelukkig hebben we tegenwoordig toegang tot het internet, en mijn zoektocht naar informatie is geboren, ongeduldig als ik ben , ben ik de dag ernaar naar de lokale sigaretten winkel gegaan,
mijn sigaretten en aansteker in mijn jaszak, want zonder ga je na 40 jaar echt niet opstap.
De eerste sigarettenwinkel had niks , op naar de volgende , en ja hoor Bingo !

Ik mocht proberen en ben uiteindelijk overstag gegaan!
Toen ik buiten kwam heb ik geen sigaret opgestoken , ik weet nog steeds niet waarom niet , ze zaten toch in mijn jaszak.

Ik ben naar huis gegaan en heb eerst mijn boodschappen opgeruimd en daarna mijn elektronische sigaret uitgepakt en in elkaar gezet.

Ik ben naast mijn man op de bank gaan zitten , en vergeet nooit meer zijn reactie : ” Wat heb je nu weer? Wat mag dat wel niet kosten ? ”

Ik heb vanaf dat moment geen enkele sigaret meer aangeraakt.

Na 40 jaar stevig roken en dan heb ik het over 25 sigaretten per dag,na nul sigaretten.
Al snel een startersset, gekocht bij een elektronische sigaretten winkel, die nam de plaats in van de look a like gekocht bij de sigarettenwinkel.

Bij de look a like die ik had gekocht zaten voorgevulde cartomizer, met een tabaksmaak en 18 mg nicotine, dat was voormij een perfecte opstap , maar snel kwam ik erachter dat er meer te koop was en zodoende kwam de startersset er , in de winkel kreeg ik meer informatie, en kwam ik erachter dat er liquid in de cartomizers zit en dat er andere systemen zijn die navulbaar zijn,
De liquids zijn in veel verschillende smaken te krijgen, in eerste instanties was ik op zoek naar een tabakssmaak , maar al snel kwam ik erachter dat ik fruitsmaken, veel lekkerder vond.

De eerdere pogingen met het stoppen met roken, waren geen succes, maar deze keer ging het wel heel gemakkelijk, mijn omgeving snapte er weinig van “Jij, die verstokte roker?”
Ik stond altijd als eerste op om naar buiten te gaan om een sigaret te roken , om maar een beeld te schetsen hoe verslaafd ik was .
De overstap ging vrij gemakkelijk, maar er zitten natuurlijk ook wel nadelen aan , zoals het hebben van een droge mond , dat komt door de samenstelling van de liquid,dus veel drinken is heel belangrijk!
Maar ook positieve dingen gebeurde er , ik had meer smaak , meer lucht , geen rokershoestje meer, geen stinkende kleding , niet meer buiten staan kleumen in de kou !

Mijn doel is om ook het nicotine gehalte omlaag te brengen en heb in de eerste maanden ook geprobeerd om naar de 12mg of 11mg te gaan , maar merkte dat ik toen slapeloze nachten had en ben weer een tijdje 18 mg gaan dampen .

Nu anderhalf jaar later damp ik op 6 mg en heb geen behoefte aan een sigaret !

Mijn succes verhaal , ik wilde het graag aan jullie vertellen omdat met mij veel mensen al op deze manier van het roken af zijn gekomen.

Roken eist nog teveel doden per jaar !

Is de elektronische sigaret gezond? NEE er zit nicotine in de liquid ,

Is de elektronische sigaret een gezonder alternatief , JA ( zie het begin stuk van mijn verhaal)

Margriet

Margriet

Dampt : 1 jaar en 7 maanden
Rookt(e) : 40 jaar