Een Heerlijke Hobby

Ik was jong, heel jong toen ik begon met roken. Eerst sigaretjes, maar dat kon ik niet betalen natuurlijk. Snel over gestapt naar halfzware shag, de goedkope no.7 geloof ik. Al snel had ik een smaak ontwikkeld en dat was drum. Ik rookte ongeveer anderhalf pakje van 50 gram in de week.

Dit heb ik tientallen jaren gedaan. Ik heb redelijk vaak geprobeerd te stoppen maar dat waren slechts pogingen welke mij misschien een aantal dagen van de tabak af hebben gehouden. Altijd viel ik weer terug.

Zo ineens wilde ik het niet meer, ik denk dat het in mijn 30er jaren was. Ik wilde cold turkey stoppen. Dit was lastig. Ik had toen met mezelf afgesproken dat ik enkel met speciale gelegenheden eens één sigaar mag roken en dan niet vaker dan eens per maand.

Alhoewel ik dit prima anderhalf jaar heb volgehouden is dit een scenario welke gedoemd is om te mislukken. Soms ging ik zelfs meerdere maanden zonder sigaar. Maar zo ineens, op een veel te gezellig feest, toen de geest in de fles was, heb ik de hele avond sigaren gerookt, vanaf dat moment was ik weer verslaaf, maar nu aan sigaren.

Jaren gaan weer voorbij, ik rookte vaak dikke Aldi sigaren en ben later overgestapt naar de lekkerdere kleinere moods. Soms wel een doosje per dag.

Zo’n 509 dagen terug (ja, ik houd het nu bij) stapte ik een tabakswinkel in, ik kocht er een doosje moods en ik dacht, hey, elektronische sigaret, zullen ze die hier hebben? Ja hoor zegt de verkoper, Flafor Vapes. Ze waren ook nog prima betaalbaar dacht ik, iets van 10 euro of zo. Ik heb er twee mee genomen, een tabak smaak en ééntje met menthol.

In de auto heb ik ze meteen uitgepakt en geprobeerd. Ik was zeer verrast. Als sigaar roker (ja over de longen) was ik natuurlijk wel wat gewend, dit nep sigaretje voelde maar zwakjes, echter, ik zag de potentie. Vreemd genoeg vond ik de tabakssmaak minder lekker dan de menthol.

Al dampend aan mijn nieuwe e-peuk, ben ik meteen het internet op gegaan om eens te zien of er ook wat beters was en toen….. echt OH MIJN GOD!… ging daar even een wereld voor mij open. Initieel zag ik een vreemde vent met een vreemd apparaat (toverfluit) smaakjes testen. Ik dacht, goh, wat specialistisch. Wat bleek. Dit was helemaal niet specialistisch. Het internet stond er vol mee, mensen die smaakjes aan het reviewen waren, de één met een nog gekker apparaat dan de ander.

Ik ben wel technisch genoeg om te snappen dat, als een device groter is, er waarschijnlijk meer en betere damp af komt, dus ik wist genoeg. Ik moest maar even een goede damper halen. Zo ben ik terecht gekomen bij Ecig4u. Daar hebben ze me goed geholpen aan twee twisters en (M)T3s clearotjes. Ik had meteen wat goedkope KOKO juice gescoord bij ze. In de tussentijd nog wel even wat van die cigalikes bij de pomp gehaald, want een sigaar was niet echt meer nodig.

Toen de spulletjes binnen kwamen stond ik perplex, wat een goede damp. De meeste juices vond ik maar niks, maar twee tabak smaakjes, aangelengd met menthol werkte prima. Na weken gedampt te hebben op deze set, kwam ik tot de conclusie dat de doos sigaren, welke ik gelijk met de flavorvapes had gehaald, nog steeds in het plastic zat. Dit werkt dus gewoon echt!

Ik ben op zoek gegaan naar wat meer smaakjes, die vond ik bij CDD, bekend bij de meeste dampers. Ik ben zelf gaan mixen daar de meeste kant en klare juices niet voor mij waren. Ik had wel 150 smaakjes besteld, je kon ze in pipetjes van 1ml aanschaffen. Ik was meteen weg van tabak no7 (niet te vergelijken met de eerder genoemde no7). Ik dampte die vaak los of soms met menthol.

Naast het dampen begon ik meer en meer video’s te kijken. igetcha69 (scot), Phil busardo, Grim Green en vele andere. De techniek die er voorbij kwam, het genot wat ze beleefden aan dampen, maakt mij een echte damper, en ik begon het te zien als een hobby. De echte atomizer die de revú passeerden werden me te duur dus vond ik al snel de welbekende Chinese sites en kamen er geregeld pakketjes voor me binnen.

Genesis, Nemesis, Trident, Carto’s, Carto Tanks, Protank, Private, Sentinel, Viva Nova, Maraxus, Itaste SVD, Astro, Kayfuns, een hele boel Kayfuns, een heleboel stingray’s, Zenith V2, Caravela, iStick, Egrip, Kayfun V4 en heel binnenkort, een Vapor Flask.

Ok, misschien een beetje een uit de hand gelopen hobby. Maar ik rook niet meer. Al 509 dagen niet meer.

Nu zit ik hier soms op de bank, met mijn Kayfun V4 op een iStick, lekker 15 Watt Golden Ducat of Boba’s Bounty te dampen, en oh! Wat een genot. Soms proef je Vanille, soms karamel, Soms stroopwafel. Echt heerlijk. Vaak loopt het water me gewoon in de mond. Wat is dit lekker. Alsof je je sigaar omruilt voor een toetje, wie wil dat nu niet?

En dan nu de nieuwe wetgeving. Wat ben ik helemaal klaar met de overheid zeg. Wat vallen die mensen enorm door de mand voor mij. Ikzelf hoef me geen zorgen meer te maken, inmiddels heb ik zoveel spullen en kennis in huis dat ik de altijd kan blijven vapen. Ook al halen ze mijn huis helemaal leeg, de volgende dag damp ik weer. Ik ben niet meer te stoppen. Maar ik maak me nog wel zorgen over rokers. Die wordt het nu meer en meer onmogelijk gemaakt om over te stappen, net als ik. Weet je wat, ik moet me geen zorgen maken. Vapen is here to stay.

Dit gaan ze niet meer winnen!

Maxim

Dampt : 509 dagen
Rookt(e) : 30 jaar