Een dagje gezellig naar de stad zorgde ervoor dat ik toevallig ben gestopt met roken.

Mijn man en ik liepen langs een e-sigaretwinkeltje en zijn uit nieuwsgierigheid naar binnen gestapt. Daar werden we leuk ontvangen en kregen we uitleg over het e-roken. We mochten verschillende apparaatjes uitproberen en allerlei liquids proeven. Na ruim een uur stonden we buiten met 2 apparaatjes. Ik heb die dag niet meer gerookt en mijn man rookt ’s avonds nauwelijks meer. Hij puft op de bank tijdens het tv kijken en gaat niet meer naar buiten om te roken.
Het voelt zo wonderlijk! Ik was niet eens van plan om te stoppen, wel een keer… ooit… maar niet nu direct. Maar zonder noemenswaardige problemen rook ik nu al 28 dagen maar 1 shaggie per dag. Om een of andere reden heb ik die nog ‘nodig’, maar eigenlijk vind ik hem helemaal niet meer lekker.
Ik ben begonnen met liquids met 18 mg nicotine, dit had ik echt nodig om mijn behoefte aan een shaggie te onderdrukken. Dat wil ik iedereen adviseren, start niet met een te laag gehalte, want dan blijf je er misschien bij roken.
Ik zit nu op 12 mg. Wat ik in het begin lekker vond, smaakt nu niet meer, dus ik mix nu zelf smaakjes door elkaar . De smaak van mintliquids vind ik bijvoorbeeld veel te heftig, maar een paar druppels door een tabaksliquid heen, geeft net een fris gevoel wat ik wel lekker vind.
Ik ben zo blij! Ik ben nu 48 en na 33 jaar roken ben ik er gewoon vanaf. Dat ik dit vol ga houden, weet ik zeker. Het voelt gewoon goed.

Linda

Dampt : 4 weken
Rookt(e) : 33 jaar