Die vreselijke reclame

Ja, die afgrijselijke reclame van die dame, die in zo’n kinderwagen walmde, die trok mijn aandacht.
Want ik was ernstig teleurgesteld in mijzelf. Ik rookte overal en altijd. Ook bij mijn kinderen, zelfs als we met elkaar in de auto zaten. En natuurlijk, tijdens al die jaren roken was ik al vaak gestopt maar na iedere mislukking ging ik nog meer ging roken. Dan stond ik weer dapper een tijdje buiten of onder de afzuigkap, of rookte weer eens een tijdje niet boven. Maar ik verloor het altijd. Klassiek geval van geen ruggengraat of wat dan ook.
Toen zag ik dus die reclame van die kinderwagen en ik dacht: “Als ik nu elektronisch kan roken waar de kinderen bij zijn dan hoef ik mezelf niet zo schuldig te voelen”. Want schuldig voelde ik me wel, steeds vaker. Stoppen wilde ik niet meer. Ik vond roken inmiddels allang niet meer leuk meer maar ja zoals gezegd, na iedere stoppoging rookte ik daarna meer of zwaarder dus dat had ik opgegeven.
Maar de nevenschade beperken voor de kids, dat leek me wel wat.
Dus, hup naar de benzinepomp voor een wegwerper. Hij beviel best goed, behalve de prijs dan.
De hele dag niet gewoon gerookt, behalve 1 voor het slapen gaan. Dat ging goed, morgen nog eens proberen. En ja weer niet gerookt, hoe kan dat nou. Ondertussen had ik op het internet gelezen dat er betere spullen waren en dat het goedkoper kon want die wegwerpers zijn niet echt een koopje. Maar ja zo’n beginners set is ook best wel duur dus ik moest het zeker weten. Nog 1 wegwerper dan, op mijn verjaardag, als het me dan lukt om niet te roken dan koop ik zo’n set.
Het lukte wonderwel eigenlijk dus naar een winkel, want via internet wordt je vast opgelicht. Nou die winkel wist helemaal niks van elektrisch roken maar ze hadden wel de Justfog en ik had gelezen dat dat wel een goede was. En het lukte en het werkt nog steeds. Geen peuken meer voor mij. Al anderhalf jaar. Wel nog geprobeerd natuurlijk, want die elektrische sigaret helpt niet tegen stupiditeit maar wat zijn die peuken smerig. Ik snap niet hoe het ooit is kunnen gebeuren dat ik ze lekker vond.

James Young JPY

Dampt : anderhalf jaar
Rookt(e) : 30 jaar