Deze keer zouden we het goed aanpakken, met pillen of kauwgom of wat dan ook

Beiden rookten we bijna 30 jaar. Alleen in mijn zwangerschap was ik gestopt en daarna even hard weer begonnen. Dit kon gewoon niet meer! De stap naar de huisarts was al gezet. Deze keer zouden we het goed aanpakken. Met pillen of kauwgom of wat dan ook. Er werden ons diverse mogelijkheden geboden, lectuur gegeven en tijd om te besluiten.

Hoe dichterbij de datum kwam om te moeten besluiten, hoe benauwder is het kreeg. Niet fysiek, maar in mijn hoofd. Ik zag het niet zitten. Ik kwam wegens andere lichamelijke klachten ook nog eens in een stressperiode terecht. Nee, de praktijkondersteuner was het roerend met me eens. Dit zou zo niet gaan lukken. Eerst weer lekkerder in je vel.

Enkele weken later stuurde manlief al werkend een filmpje van zichzelf. Hij zat aan een stokje met lampje te lurken en er kwam rook uit zijn mond! Op Skype sprak ik hem aan. Wat was dat? Hoe kwam hij daar aan? En mocht ik dat ook proberen? Het bleek een cig-lookalike te zijn, geleend van een collega en we mochten de cartridge opmaken als de batterij maar weer terug kwam.

Thuis geprobeerd. Wat maf zeg, er komt echt rook uit je mond! En je voelt inhaleren echt in je keel ook! Verder was het helemaal ruk want het had de smaak menthol en daar hou ik helemaal niet van maar de eerste kennismaking was er.

We hebben bij een webshop een ego beginnerssetje aangeschaft met verschillende soorten tabakssmaken-liquid. Want ik ga natuurlijk geen chocola- of aardbeiensmaak dampen. Op dag 1 is manlief begonnen en heeft geen sigaret meer aangeraakt. Ik was hoogst verbaasd. Manlief die al een hele dag niet rookte? Hoe kon dat nou? Als hij het kan, dan kan ik dat ook. Op dag 2 begon ik. Het was wat wennen en ik miste de rush die je voelt bij het 1e trekje van een nieuwe sigaret.

’s Avonds hield ik het niet meer uit. Ik wil roken! “Dan ga je toch roken” was de repliek van manlief. Ja! Ik ging roken! Handenwrijvend pakte ik mijn vertrouwde pakje shag. Oooh ja, een shagje! Ik rolde de perfecte, niet te dik, niet te dun, niet te vast en niet te los. De vlam erin! Ik kon niet wachten. Ik trek hem goed aan en…. erm! Dit is eigenlijk best vies. Hoe kan dat nou? Niet zo aanstellen, je hebt amper 20 uur geleden nog gerookt. Even doorzetten hoor. Ook mijn 2e trekje viel erg tegen. Met moeite rook ik hem op. Dan maar weer aan de damper die toch echt lekkerder smaakt. Op mijn dag 2, dag 3 voor manlief, probeer ik ’s avonds weer een shagje. Op zoek naar die rush die ik zo mis. Weer hetzelfde verhaal. Dit shagje heb ik na 2 trekjes definitief uitgemaakt. Wat ik toen nog niet wist: het was gelijk mijn allerallerlaatste.

Ondertussen zijn we ruim 2 jaar verder. Via een dampenforum in aanraking gekomen met beter materiaal, betere liquid en do it yourself materialen. Heel veel uitgeprobeerd. Alles wat niet beviel weer de deur uitgedaan totdat we beiden tevree waren. We dampen nu wat geavanceerder met smaakloze liquid maar de basis is hetzelfde. We roken niet meer, we dampen!

ilo

Dampt : 2 jaar
Rookt(e) : bijna 30 jaar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.