De keuze is dus snel gemaakt

Ik vape nu ongeveer 1.5 jaar.

Begonnen met een Ego, na een maand of 2 overgeschakeld naar een Vamo v5 met een Nautilus en dan na een jaartje naar een rebuildable op een zelfgebouwde MOD.

Eens overgeschakeld kon ik binnen de 2 maand terug uren fietsen en 10 km lopen zonder veel moeite. Het verschil in longfunctie verbaasde me.

De eigenlijke reden waarom ik rookte is omdat ik Aspergers heb, ik heb nogal wat stress problemen. Roken helpte m’n zenuwen te kalmeren op de ergste momenten.

De gezondheidsproblemen die er bij kwamen nam ik maar, omdat het alternatief (antidepressiva, ritalin, etc) veel ergere gevolgen hadden.

Ik ben informaticus en die producten hebben zo veel neveneffecten dat ze het functioneren serieus benadelen. Dit zorgt dat met die producten, ik niet alleen niet kan werken, maar ook nog vele andere problemen op men dak krijg, antidepressiva geven me hartritme stoornissen, depressies, overmatig zweten en nog vele andere neveneffecten, terwijl ze maar matig de stress problemen verhelpen.

Roken helpt perfect, met de gekende gezondheids gevolgen, vapen helpt perfect, met veel minder nicotine, en zo ver als studies aantonen, zonder echte gezondheids gevolgen, de keuze is dus snel gemaakt. Het verschil in kostprijs is natuurlijk graag meegenomen.

Anyway, vapen bestaat, als het illegaal gemaakt wordt zal ik net zoals wiet, het illegaal gaan gebruiken.

Jan Schotsmans

Dampt : 18 maanden
Rookt(e) : 15 Jaar