De zon ging schijnen door de dampwolken

Vandaag vier ik mijn 13.000ste sigaret die ik niet gerookt heb volgens de app. en ik hou deze goede site regelmatig bij en ik dacht laat ik eens mijn ervaring delen. In oktober vorig jaar kwam een goede vriendin met een e-sig bij me en zei: hier probeer eens! The throat hit was stevig en het leek op Marlboro dus ik meteen naar de Westerstraat voor mijn nieuwe vriendje. Ja zeker, de snelle rekenaar heeft al uitgerekend dat ik 2 pakjes rookte per dag dus zo’n 65 sloffen tot nu toe. Ik ben begonnen op aanraden van de dampdokter met 16mg nicotine en zit nu op 8mg en heb verschillende flesjes met 0mg om te mengen en ik raad iedereen aan om minimaal 2 rokertjes te hebben want de stress als je vriendje het niet doet en er mensen in de buurt sigaretten hebben…..Ik heb nog geen sigaret aangeraakt en ik taal er totaal niet naar, sterker nog het stinkt verschrikkelijk. Ik ben al meerdere keren cold turkey gestopt voor 2 dagen en ik wilde de teckel van de buren aansteken en kon aan niets anders denken. Met mijn nieuwe vriendjes 2 JWell Ivary’s voor de hele dag 1500 mA en het beest Alesia 2300mA voor bij de borrel en ‘s avonds kom ik de dag wel door. Het is belangrijk om een goede vloeistof te vinden want dat zal bepalen of je voldoening krijgt of niet. Het is net als een virtueel tropisch eiland waar alles geweldig is alleen de lokale sigaret is niet wat je gewend bent maar wat doet een verslaafde….

Ik heb in mijn omgeving flink wat mensen (rokers zijn ook mensen) kunnen warm maken voor het dampen en zo’n 60% lukt het om het sigaretje af te zweren en de 40% speelt vals en rookt af en toe nog. Maar veruit de meeste dragen het elektronische dingetje toch bij zich.

Als je overweegt te stoppen met hulp van een elektronisch rokertje bezuinig dan niet op het apparaat,vloeistof en de coils en ga uitgebreid proeven welke smaak bij je verslaving past. Het vreemde is wel dat de niet rokers je weten te vertellen hoe slecht het is door al de berichten en volstrekt uit het niets weet iemand je te vertellen dat je niet op 15 watt mag dampen….???? Na alles wat ik nu gelezen en ervaren heb denk ik dat het verantwoord is om te stellen dat dampen op zijn minst 95% minder slecht is dan roken. Het is begrijpelijk dat men geen raad weet met de jeugd die dit als opstap zou zien naar roken maar om met de Prof. uit Boston te spreken als dit 30 jaar eerder was uitgevonden zouden er wellicht rond de 500 miljoen minder doden als gevolg van longkanker zijn geweest! De discussies worden vaak gevoerd door de gezonde niet rokers die alle recht van spreken hebben maar het moet mij van het hart dat de rokers plekken bezaaid zijn met niet rokers dus die verslaafden zijn nog niet zo asociaal want als in het restaurant regelmatig een tafel helemaal leeg is dan staat iedereen buiten. Dampen is en blijft een middel om de nare gewoonte van het roken langzaam af te leren en is wellicht voor menig roker een kans om zijn toekomst perspectief enigszins te verhogen. Garanties zijn er helaas niet maar na de Zyban, Carr en de koude kalkoen eindelijk iets gevonden wat werkt.

De Pharma industrie wil graag greep krijgen op de vloeistoffen en die worden al getergd door de regeringen vanwege de hoge marges en de tabaksindustrie koopt al vloeistof laboratoria en de Nederlandse staat heeft 2,5 miljard euro op het spel staan aan accijns en BTW. Dus ben je roker en overweeg je te stoppen dan laat je niet ontmoedigen door de media en ga met een flinke dosis zelfverzekerdheid aan de slag met of zonder hulp van zo’n elektronisch ding. Veel succes.

Patrick

Dampt : Bijna 1 jaar
Rookt(e) : 40 jaar