Dampen na herseninfarct

21 Februari 2014 heb ik een e-sigaret gekocht van mijn verjaardag geld. Normaal rook ik zo’n 20 à 25 sigaretten per dag. De eerste maanden gebruikte ik hem in combinatie met mijn zware shag, maar dat werd als snel minder totdat hij in de kast verdween.

31 December 2014 kreeg ik een herseninfarct, wat gelukkig goed afliep omdat ik er op tijd bij was. Mij werd verteld dat het verstandig was om te stoppen met roken omdat dit erg slecht is voor je aderen en verstoppingen. Nu moeten jullie weten dat ik een zéér verslaafde roker ben (uuh was) en ik zelfs vanuit de bewaking in het ziekenhuis de kabeltjes van aangesloten apparatuur heb los gekoppeld om jawel… een sigaret te gaan roken buiten! Dit zou mijn laatste sigaret worden, want ik werd er zó duizelig van dat ik bang werd om ter plekke weer een infarct te krijgen.

Na 48 uur mocht ik de bewaking verlaten en ben ik de dag erna heb ik de e-sigaret afgestoft, opgeladen en meteen nieuwe vullingen gaan halen. Sindsdien heb ik alleen nog maar “gedampt” zoals het dus genoemd wordt. Ik voel me stukken beter en frisser, hoest niet meer als ik opsta, heb meer conditie en proef- en ruik veel beter. Mensen complimenteren me dat ik er beter uitzie een stralender gezicht heb en niet zo bleek.

Ik heb echt alle denkbare middelen gebruikt om te stoppen met roken zonder resultaat. De e-sigaret heeft me als enige middel al 24 dagen rookvrij door laten komen, zonder het gevoel te hebben dat ik iets heel erg mis. Uiteraard speelt nu ook de angst mee die ik heb n.a.v. het infarct, maar vind het ondanks dàt een bijzondere ervaring. Ik raad het dan ook een ieder aan die wil stoppen met roken.

Ludiek

Dampt : 3 Weken
Rookt(e) : 42 jaar