Dampen Heerlijk

Mijn damp verhaal gaat als volgt,
Toen ik 14 was ben ik op de middelbareschool begonnen met roken. In die tijd was het nog stoer om met je vrienden op het schoolplein te roken.
Toen ik 24 jaar was, was ik helemaal klaar met roken en besloot te stoppen.
helaas na 12 jaar gestopt te zijn greep ik weer naar een peuk toen mijn moeder onverwachts overleed. en ja hoor….. Weer verslaafd aan de tabak. Na en jaar of 3 wilde ik weer stoppen met roken maar wat me eerst zo gemakkelijk van de shag afhield, lukte me voor geen meter meer. Ik werd sjagerijnig, humeurig , liep de hele dag te zoeken naar iets wat ik niet wist en kreeg vreetbuien waardoor ik de nodige kilootjes aankwam. Mijn vrouw zei tegen me…. ga alsjeblieft weer roken want het is verschrikkelijk. Daarna nog een keer of 6 geprobeerd te stoppen maar het lukte me niet.
Ik ben bij de huisarts geweest maar die wist me te vertellen dat de huidige middelen die je helpen met stoppen niet vergoed werden door de verzekering. Ik moest cold turkey afkicken als ik van die nare shag af wilde komen. Dat wilde ik mijn vrouw en kind niet aandoen. Toen ik een pakje shag ging halen bij de sigarenboer zag ik daar een e-sigaret ik liet me informeren en nam de apparaatje vol trots mee naar huis en merkte dat het totaal geen voldoening gaf in vergelijking met een shaggie, dus ik weer terug naar de sigarenboer en een zwaardere vloeistof gehaald. dat was wel even wennen maar het beviel goed. Alleen het apparaatje was snel kapot dus ik weer een ander apparaatje gekocht. helaas was die net zo slecht en ik was er klaar mee. Dus ik weer aan de shag. Ik dacht nog bij mezelf… ik kom nooit meer van het roken af. Tot ik een aantal jaren later op mijn werk een collega zag met een e-smoker die in de verre verte niet leek op wat ik gehad had. Hij vertelde dat hij dankzij de e-smoker al 2 jaar niet meer rookte. Ik mezelf door hem laten informeren en dezelfde gekocht. alleen die voldeed niet kwa rook en smaak. dus ik heb op internet zitten speuren naar e-smokers voor zware rokers. ik rookte nl. 4 pakjes zware shag per week. Ik kwam toen uit op een losse box-mod met cleaomizer. Die waren wel behoorlijk aan de prijs maar wat ik aan Shag per jaar uitgaf stond niet in verhouding met dit apparaat.
Teslacigs Punk 220W MOD (besteld in de USA omdat die nog niet hier op de markt waren) met een Smok v12 cloud beast Cleaomizer.
Nu rook ik daar al ruim een jaar mee.
Vorige maand heb ik er nog een Smok Priv M17 bijgekocht voor op het werk omdat collegas het niet altijd fijn vinden om in de zoete damp te staan.
Ben begonnen op 18mg nic en zit nu op 6mg nic.
Ik bouw af op mijn eigen tempo en hoop binnen een jaar op 0mg nic te zitten en zo ook volledig te stoppen met dampen.
Als ik eerder had geweten dat er zulke goede apparaten op de markt waren was ik al eerder volledig overgestapt op Dampen.

Drikus

Dampt : alles bij elkaar opgeteld 2 jaar
Rookt(e) : 19 jaar