Dampen heeft mij van de stinkstokken afgeholpen !

Ik heb, waarschijnlijk net als de meeste rokers, talloze pogingen gedaan om te stoppen met roken. Het lukte maar niet. Onrustig gevoel, niet lekker in je vel zitten, kattig doen, je kent het wel.

4 maanden terug deed ik na een lange tijd weer een poging om te stoppen. 2 dagen gingen voorbij en ik wist me toch redelijk in te houden. Maar daar was het weer…. de drang naar een peuk ! Ik stond op het punt snel naar de pomp te rijden om een pakje stinkerds te kopen en mezelf in teleurstelling te paffen.

Maar toen bedacht ik me….. ik had een e-sigaret liggen in de kast die ik een tijd terug had gekocht voor de “lol”. Destijds vond ik het niks en werd het vergeten en in de kast gegooid. Maar ik dacht: “weetje wat?”. Ik probeer het gewoon. Batterijen gecheckt, dampertje in elkaar geschroefd en lekkere druivenliquid erin. Ik nam een hijs en mijn eerste reactie was: “OH MY GOD !”. De drang werd minder en minder en minder. Ik had eindelijk iets gevonden! Een mogelijkheid om nu “ECHT” te stoppen met roken. Sindsdien geen stinkerd meer aangeraakt.

Na deze mooie ontdekking heb ik me op het internet verdiept in alles wat te maken had met dampen. Ik vond veel nuttige informatie op zowel youtube als forums, die duidelijk laten zien hoe ver het dampen eigenlijk is gekomen.

Het feit dat deze technische hoogstandjes op het gebied van dampen, meer en meer mensen van de analoge sigaretten afhelpt is zeer belangrijk. Ik ben een van de velen die succesvol zijn gestopt met roken na talloze pogingen en ik hoop dat velen dit nog zullen blijven en kunnen doen !

Groeten en blijf dampen !

Jack

Dampt : 5 maanden
Rookt(e) : 6 jaar