Dampen de uitvinding van de eeuw

Ik ben begonnen met 16, midden jaren 80 was het roken meer geaccepteerd dan tegenwoordig, en ja als je vrienden volop roken, dan ga je, stom genoeg, eraan meedoen.

Sinds een jaar of 10 heb ik zijdelings gekeken naar een alternatief, maar deze alternatieven beperkten zich tot de supersmoker, en dat ding was mij te duur om te proberen, daarbij waren de recensies ook niet bepaald gunstig.

Sinds 2 á 3 jaar zijn er meerdere systemen op de markt gekomen, en de startersets werden veel goedkoper, voor de prijs van 2 pakjes sigaretten kun je tegenwoordig al een instapset kopen.

Ik ben zelf begonnen met de set van Vapestick, gewoon om te proberen, want voor 17 euri kun je immers geen buil vallen, bovendien als het aanslaat dan is het stukken goedkoper dan de reguliere sigaret. Na mijn eerste doosje kwam ik al snel tot de conclusie dat ik hier wel aan kon wennen, stoppen met roken om dat het slecht is, is voor mij nooit een argument geweest, maar een bijkomend voordeel. Het inwisselen van de A-Sig voor de E-Sig is voornamelijk een economische reden geweest.

Het is overigens wel enorm wennen, omdat je de e-sig niet oprookt maar weg moet leggen, dit is in het begin nogal moeilijk. Inmiddels heb ik verschillende systemen geprobeerd en ben ik mij wat gaan verdiepen in de verschillende producten, tegenwoordig damp ik met een eGo variant waarbij ik de verhittingselementen wekelijks vervang, dit geeft voor mij de beste dampervaring.

Het grote voordeel van het dampen is dat het overal min of meer is toegestaan, waar je commentaar kunt verwachten daar damp je “stealth” en het is reukloos, dus ik hoef bij verjaardagen niet meer naar buiten.

Ik blijf van mening dat de uitvinder van het dampertje alsnog de nobelprijs moet ontvangen, de e-sigaret is namelijk het allerbeste alternatief voor de ongezonde, stinkende a-sigaret, en het is veel minder schadelijk.

Stephan Wijering

Dampt : bijna 2 jaar
Rookt(e) : 30 jaar