Brief 99

Geachte Minister,

Volgens jaar moeten de smaakjes van de E-sigaret in de ban van minister Blokhuis?!

Ik ben hier erg verbaasd en verontwaardigd over, alweer een betuttelend besluit over hoe een mens zijn leven moet leiden en wat hij wel en niet mag nuttigen, gebruiken of anderszins kan en mag kopen!

De E-sigaret heeft mij 7 jaar geleden van het roken afgeholpen. Zomaar van de een op de andere dag. De smerige tabaksmaak was nu niet echt de oorzaak van deze ommezwaai. Juist de frisse fruitige smaakjes trokken mij (en met mij vele, vele anderen!) over de streep. Later heb ik nog wel eens een ‘normale’ sigaret geprobeerd maar ik heb deze direct weer weggegooid. Bah!

Als deze fruitsmaken gaan verdwijnen bij de eerlijke goede leveranciers hier in Nederland, zullen mensen ze illegaal gaan zoeken op het internet (!!). Ik hoef u niet te vertellen hoe gevaarlijk dat is, getuige de idiote gang van zaken in andere landen waar mensen overgingen tot het zelf produceren van cannabisvloeistoffen die vaak zelfs de dood tot gevolg hadden uiteindelijk!

Ik damp al vele jaren met heel groot plezier deze smaakjes. Ananas en Perzik zijn mijn favorieten. Mijn longen zijn schoon en ik ben hier zielsgelukkig mee.

Als deze smaakjes zouden verdwijnen zal dit mijn leven weer drastisch veranderen en zal ik zonder twijfel weer teruggrijpen naar de smerige rookgewoonte van voorheen, mét teer en alle gezondheidsgevaren die hiermee samenhangen. Of ik moet in een diep gat springen en op internet gaan zoeken naar een veilig alternatief. Wie verzekert mij dan dat die vloeistoffen mij niet het leven kosten?

Ik verzoek u dus met klem op te treden tegen dit besluit zodat de huidige smaken gewoon veilig beschikbaar blijven voor dampminnend Nederland!

Kan ik op u rekenen?

Met vriendelijke groet,

Dampt :
Rookt(e) :