Brief 93

Beste Thierry en Fvd leden,

Graag wil ik mijn stem laten horen omtrent de voornemens van minister Blokhuis om smaakjes van e-liquides te verbieden.
Vaak neigt men naar het gebruik van e-sigaretten met bij behorende e-liquides met smaakjes om zodoende te kunnen stoppen met roken van tabak. Daar we allen weten dat het roken van reguliere sigaretten enorm schadelijk is voor een ieders gezondheid. Ook niet rokers hebben daar hinder van en met alle campagnes om het roken te ontmoedigen zou het gebruik van e-sigaretten juist gestimuleerd moeten worden om de echte rokers zodoende te kunnen laten stoppen.
Het verbieden van smaakjes bij e-liquides en enkeld de tabaks smaken te gedogen werkt juist averechts naar mijn inziens. Dan stimuleer je juist dat men makelijker weer een normale sigaret opsteekt met alle gezondheids risico’s en hinder van dien.
Ik ben zelf een roker die moet stoppen met roken, het gebruik van nicotine pleisters en kauwgom werkten nauwelijks en waren bovendien vies van smaak. Sinds ik een e-sigaret met een smaakje gebruik is de behoefte aan een echt sigaret verdwenen, dat wil zeggen het werkt!. Waarom enkeld tabaks smaakjes gedogen of heeft meneer Blokhuis aandelen binnen de tabaks industrie?.
Bewezen is ook dat e-liquides geen schadelijke stoffen bevatten zoals de regulieren sigaretten dat wel doen. Overigens wordt gezegd dat de smaakjes van e-sigaretten jeugdigen zou aantrekken. Daar is controle van de verkoper voor nodig net zoals canabis en alcohol. Dat werkt toch ook prima of gaat meneer Blokhuis ook alcohol met een smaakje verbieden om te voorkomen dat de jeugd gaat bench drinken met een breezertje?.
Laten we ophouden ons maatschappij te weerspiegelen aan de jeugd en onze verantwoording nemen in de breedse zin van het woord. Stop de betutteling en laten we werken aan een gezond en sterke Nederland.
Vriendelijke groet,

Dampt :
Rookt(e) :