Brief 9

Geachte heer Baudet,

Ik ben zelf bijna 22 maanden geleden begonnen met een dampertje om van het roken af te komen. Sinds ik een dampertje gekocht heb, heb ik niet meer gerookt. Ik was er meteen vanaf! Nu damp ik zelf diverse smaakjes en tabak hoort daar niet bij.

De heer Blokhuis wil de smaakjes verbieden. Hij schijnt te denken dat kinderen het zo lekker vinden dat ze ook gaan dampen en dan overstappen op tabak roken maar hij kan dat niet staven met een goed onderzoek waaruit dat blijkt. We zijn blijkbaar gewoon overgeleverd aan de grillen van een politicus, het riekt bijna naar tirannie want het volk, of in dit geval de 400.000 Nederlanders die dampen, heeft niets meer in te brengen.

Hopelijk is uw partij het niet eens met de heer Blokhuis en wilt u zich tegen deze maatregel verzetten?

Het is toch te zot dat de verkoop van tabaksartikelen gewoon doorgaat en dat het perfecte middel om het gebruik daarvan te doen stoppen, zo zwaar onder druk gezet wordt?

Als men eens zou besluiten om de verkoop van tabaksartikelen te verbieden, hoeft er ook geen angst meer te zijn dat kinderen leren roken. Waarom maakt de heer Blokhuis zich daar niet druk om?

Is het zo dat de tot nu toe accijnsloze dampartikelen een bedreiging vormen voor de tabaksverkoop waaruit de overheid zoveel accijns haalt? U weet er vast meer vanaf.

Wij dampers hopen op uw steun in deze zaak!

vriendelijke groeten,

Dampt :
Rookt(e) :