Brief 70

Goede middag,

Graag wil ik u vertellen waarom het verbieden van smaakjes voor de e-sigaret een erg slecht idee is! Ik ben 16 oktober 2019 een jaar gestopt met dampen. 18 augustus 2018 ben ik gestopt met het roken van tabak door de e-sigaret. Voor dat ik begon met dampen rookte ik 35 sigaretten per dag. Door de smaakjes kreeg ik binnen enkele dagen nadat ik begonnen was met dampen een hele grote hekel aan de smaak van tabak. Daardoor was het absoluut niet moeilijk om van de tabak af te blijven. Met behulp van de verschillende smaakjes heb ik de nicotine zelfstandig af kunnen bouwen tot het punt dat ik al een tijdje op 0 gram nicotine. Daarna heb ik met een klein beetje gewenning de e-sigaret thuis kunnen laten en ben ik volledig gestopt (na meer dan 10 jaar kettingroken) met tabak/dampen.
Zonder de smaakjes was mij dit nooit zelfstandig gelukt en ik vraag mij af of het überhaupt gelukt was met of zonder hulp van andere mensen zonder die smaakjes.
Ik heb mijn periode van stoppen met een levensbeinvloedende verslaving als eenvoudig en prettig ervaren door die smaakjes in mijn e-sigaret. Veel beter dan de stress van in een keer stoppen of de antidepressiva die je krijgt van stoppen met roken instanties. Haal dit niet weg bij mensen. Zorg dat mensen die niet roken niet gaan roken, maar neem geen middelen weg die verslaafde mensen helpen met stoppen.

Met vriendelijke groet,

Dampt :
Rookt(e) :