Brief 52

Geachte mevrouw Diertens,

Via deze weg wil ik u vertellen waarom het verbod op e-liquids met een smaakje zo ontzettend slechte zet is van staatssecretaris Blokhuis.

Ik ben nu ruim 4 jaar gestopt met het roken van sigaretten dankzij mijn e-smoker. Ik wou juist zo graag af van de vieze tabakssmaak en de tabaksgeur. En ik wou het goede voorbeeld geven aan mijn tiener dochter.

Helaas heb ik nog wel de nicotine verslaving, maar dankzij de verschillende smaakjes word ik hier steeds minder afhankelijk van.
Voor mij zou het verbod op smaakjes desastreus zijn, en zal tot gevolg hebben dat ik wellicht weer terug grijp naar de echte sigaret. En dit wil ik kostte wat kost zien te voorkomen.

Mede dankzij mijn overstap naar de e-smoker heeft mijn tiener de verleiding van het roken kunnen weerstaan. En word er niet meer passief meegerookt door anderen. Ook met de e-smoker houdt ik mij aan de rokers regels:
Buiten “roken”
Niet rondom scholen, speeltuinen, sportvelden etc.
Niet in de buurt van kinderen

Misschien kunnen de regels rondom het e-smoken gelijk worden getrokken aan de rokers regels ipv de e-smoker te straffen met deze maatregel.

Ik hoop dat u na het lezen van mijn verhaal het voornemen van staatssecretaris Blokhuis “om de e-liquid smaakjes te verbieden“ NIET zal steunen.

Met vriendelijke groet,

Dampt :
Rookt(e) :