Brief 38

Beste heer Bolkestein,
Ik schrijf u deze mail om te laten weten dat het erg vreemd is om smaakjes in de e-sigaret te gaan verbieden. Zelf ben ik 30 jaar lang een verstokte roker geweest. Natuurlijk heb ik zoals menig roker vele malen getracht te stoppen met roken, dit omdat je na zoveel jaar gerookt te hebben klachten krijgt. Niets heeft mij geholpen, ik had echt alles geprobeerd.
Ik kwam als laatst in aanraking met de e-sigaret, had de hoop inmiddels wel opgegeven maar dacht, baat het niet, dan schaadt het niet. Dus aan de gang met de e-sigaret.
Ik kocht een e-sigaret met een tabaksmaak ‘marlboro’ (7 jaar geleden had je nog smaken met deze benamingen).
Ik kon hierdoor wel van de gewone sigaret afblijven en was zeer gelukkig!! Echter de smaak was niet te doen, smerig gewoon! Ik pakte daardoor zo nu en dan weer een sigaret, ik dacht, ach.. 2 per dag is geen 25 per dag (dat rookte ik voorheen). U begrijpt dat dit niet goed ging en ik weer terug bij af was.
Een kennis van mij attendeerde mij erop dat ik ook lekkere fruit smaken zou kunnen nemen. Ik vond dit in eerste instantie een beetje raar? Je gaat toch geen appel of mango roken? Ik dacht dan krijg je toch geen voldoening?
Omdat ik toch echt wilde stoppen met roken raapte ik de moed nogmaals bij elkaar en kocht een flesje appel e-liquid. Tot mijn grote verbazing was deze erg lekker! Ook niet onbelangrijk, ik kreeg exact de zelfde voldoening als bij de tabak smaak die ik vorrheen had gebruikt. Nadeel was wel dat je na een aantal dagen appels te hebben gedampt dit zat werd. Dus mango gehaald, geweldig gewoon!
Zo heb ik vele smaken gebruikt en totaal geen enkele sigaret meer aangeraakt! Ben inmiddels al 7 jaar gestopt met het roken van tabak. Ik damp nog wel, inmiddels nog 3mg nicotine, ben begonnen op 12mg.
Nicotinevrij dampen heb ik geprobeerd, dit vind ik niks.
Laat aub niet de smaken verdwijnen, deze zijn echt noodzakelijk voor vele mensen om succesvol te stoppen met roken naar mijn mening!
Wat ik pas erg vind is dat men beweerd dat de jeugd zou gaan dampen door deze smaakjes, mijn kinderen vertellen mij dat bij hun op school dampen als stom word gezien. Erger nog, als mijn zoon over 3 jaar 18 jaar word mag hij legaal gewoon aan de tabak beginnen en daaraan verslaafd raken??
Wil je de jeugd niet aan de tabak? Begin dan met een maatregel die bijvoorbeeld vandaag van start kan gaan. Geboren na 1 januari 2002? U kunt geen tabak kopen!
Probleem opgelost, laat de verslaafde mensen dan gewoon hun sigaret of damper pakken en val deze mensen niet lastig.
Hopend u voldoende te hebben ingelicht.

Vriendelijke groet,

Dampt :
Rookt(e) :