Brief 190

Goedendag,

Het demissionaire kabinet heeft vorige week besloten dat de smaakjes in e-sigaretten per 1 juli 2022 verboden gaan worden. Hierdoor wordt de e-sigaret in een klap onaantrekkelijk als stoppen-met-rokenmiddel of als minder schadelijk alternatief voor de traditionele sigaret.

Dat is natuurlijk een erg slecht idee, omdat wij zo geen smaakjes voor de e-sigaret meer kunnen kopen. De kans is verder groot dat we terugvallen op roken of onze liquids bij thuisbrouwers of in het buitenland gaan kopen. Ook zullen veel minder rokers overstappen op de e-sigaret en daardoor roken ze onnodig lang door.

De overheid/het kabinet laat ons dus mooi in de kou staan. Dit mag echt niet gebeuren!

Hieronder leest u dat de ingrediënten niet schadelijk zijn!

VG
Glycerol (VG) staat voor Vegetable Glycerine afgekort dus VG. Glycerol is transparante (doorzichtig) reukloze vloeistof geproduceerd uit plantaardige olie. Veelal afkomstig uit soya-, palm- of kokosolie.
VG zit onder andere ook in; liquids, voedsel, alcohol, medicijnen en cosmetica artikelen. Vegetable Glycerine staat ook wel bekend als plantaardige glycerine.

PG
Propyleen Glycol (PG) is ook een transparante (doorzichtig) reukloze vloeistof en niet geëxtraheerd uit natuurlijke producten.
PG zit onder andere in; liquid, voedsel, dranken, tandpasta, medicijnen, oogdruppels en astma-inhalers.

Consumentenbond: “De hoofdbestanddelen, water en propyleenglycol of glycerol, zijn nog relatief onschuldig, deze zitten ook in rook van rookmachines in discotheken.” Zie ook de pagina ingrediënten e-liquid.

D.m.v. de e sigaret met fruitsmaak rook ik nu zo’n 5 jaar niet meer en ik voel me heel goed bij het gebruik van de e sigaret. Daarnaast zijn de dampen niet schadelijk voor de mensen om mij heen. Werkelijk niemand heeft er last van als ik damp.
Laten we het dampen met fruitsmaak a.u.b in stand houden.

Er zijn genoeg kwesties die wél belangrijk zijn en opgepakt moeten worden.

Bedankt voor uw tijd.
Groetjes

Dampt :
Rookt(e) :