Brief 189

Hoi VVD

Ik vond dit e-mailadres, op een site om je stem te laten horen over het verbod.

Ik persoonlijk hub nooit gerookt, wel heb ik met een e-sigaret ( ook wel genoemd een vape )
Gebruikt. Ik heb veel wetenschappelijke onderzoeken gelezen over de schadelijke werking van de e-sigaret. En de tabak sigaret.
En als ik naar dit verbod op smaken kijk komt er een vraag als eerste in mij op:

waarom zou ik een e-sigaret gebruiken met tabak smaakjes in plaats van een gewone tabak sigaret ?

Tuurlijk het is gezonder. Maar als ik van uit mijn eigen ervaring spreek van toen ik nog puber was. Toen zou het me weinig interesseren wat gezonder was. En zou ik de gewone sigaret veel cooler vinden dan een elektrische na maak ding.

Ik denk dat we ons als land af moeten vragen of dit zin heeft op de lange termijn. Pubers zullen altijd iets vinden wat stoer is en meestal niet echt gezond. Zonder sigaret zal er iets ter vervanging komen, dit zou drugs kunnen zijn of iets anders ( denk b.v aan zout of peper snuiven, seks, alcohol etz ).

In dit opzicht kunnen we er beter op focussen dat we de pubers een veiliger alternatief bieden, de e-sigaret is hier een redelijk voorbeeld van. Het is velen male minder slecht dan een gewone sigaret.

De jeugd zal de leuke smaakjes idd erg leuk vinden en de mooie kleurtjes ook. Is dit slecht ? Nee aangezien het bedrijfs leven hier vaak op in speelt, kijk maar eens naar een reclame op tv over Holland Casino of Bavaria. Alle 2 promoten ze verslaving op tv en gebruiken ze alle psychologie die ze kunnen gebruiken.

Als je een gezondere bevolking wil zul je ook beter naar alcohol, energie drinks en vele andere verslavende dingen en slechte dingen moeten kijken. Aangezien een blikje energie of een glas alcohol vele male slechter is voor de jeugd dan een trekje aan een e-sigaret.

Ik hoop dat de 2de kamer goed naar het grote plaatje blijft kijken. En hier de psychologie ook goed mee in acht neemt. Zeker in deze moeilijke tijden van isolatie en angst

groetjes

Dampt :
Rookt(e) :