Brief 185

Beste heer van de Laan,

Ik ben 12 jaar geleden gestopt met roken en overgestapt op dampen. Eerst met nicotine en tabakssmaak omdat ik dacht dat dit het beste alternatief zou zijn. Al snel kwam ik erachter dat tabakssmaak net zo min met tabak te maken heeft als alle andere aangeboden smaken.
Zelf damp ik al jaren kastanjesmaak zonder nicotine. Ik zou het erg jammer. Vinden als ik deze smaak in de toekomst via het buitenland moet kopen, puur om de reden dat “smaakjes” zouden leiden tot dampen door jeugd. Cijfers wijzen gelukkig aan dat jongeren nauwelijks dampen, is nl niet “cool”. Daarnaast zou het verschrikkelijk zijn als net overgestapte rokers weer terug zouden gaan naar roken, wat zeer denkbaar is bij het verbieden van smaken.
Het lijkt me ook niet te handhaven, omdat bijv, de kastanjesmaak die ik gebruik komt van een producent welke aroma’s voor de voedingsindustrie produceert. Met andere woorden, alle aroma’s op water of alcoholbasis zouden dan verboden moeten worden, ook die welke gebruikt worden in de voedingsindustrie. (Ik mix zelf neutrale basisvloeistof met smaakstof)

Ik kan me niet anders voorstellen dan dat het verbod op smaakjes voor dampen niet door zal gaan als degenen die hierover moeten beslissen zich een heel klein beetje verdiepen in het wel en wee van dampen

met vriendelijke groet,

Dampt :
Rookt(e) :